blogghedaear

Romantiska filmer att se idag.

Skrivet av Caroline Eriksson 14.02.2017 | 2 Kommentarer

Jag är egentligen inte typen som gillar romantiska komedier. Mer skräck, spöken och övernaturliga superkrafter och jag hålls vaken framför en film. Men jag har hunnit se ett par filmer hittills under mitt liv. När jag studerade media hade vi till och med att se film som hemläxa. Här kommer några romantiska filmtips från mig.

 

Skriv gärna ditt eget tips på en romantisk film att se idag. För det är ju trots allt alla hjärtans dag. 

 

film1

 

Pretty Woman:  är ganska uråldrig och jag vet inte hur romantiskt det är att en man ska rädda en kvinna. Men se filmen som är lika gammal som mig. Julia Roberts verkar dock vara en vampyr, för hon har inte åldrats en dag. 

Titanic: Har du extra tid över kan du ju se på Titanic. Den är väl en av de första filmerna som man tänker på när man hör "romantisk film"? 

Amélie: Jag gillar snygga filmer och det franska språket, därför har Amélie en välförtjänt plats på min romantiska lista. Den ska jag se snart igen. 

 

film2

 

Brokeback Mountain: Vem vill inte se Jake Gyllenhaal och Heath Ledger pussas? Ryktas att en av typerna höll på att bryta näsan just vid pusscenen. Och ja. Det är bra skådespelare i filmen också.

Dirty Dancing: För att öva upp dansstegen inför helgen.

Romeo + Juliet: Leonardio Dicaprio är, liksom Julia Roberts, även en vampyr som inte åldras. En vampyr som tycker om att göra romantiska filmer. Orkar du inte läsa Shakespeare kan du ju se filmen. 

 

film3

 

The Great Gatsby: Denna film har jag sett flera gånger, och det är ett tecken på att den går att se på. Efter att du har sett denna film trippar du runt och ändrar drastiskt klädstil som om du levde på 20-talet. 

500 days of Summer: Det här är inte en kärlekshistoria. Det här är en film som är vacker, förvånar en och läser man kommentarerna till trailern på youtube så är alla eniga: "Den är fantastisk, och förstörde mig". Den har för övrigt bra musik i sig, och det tycker jag om.

La la land: För att det verkar som att alla pratar om den.

Kommentarer

 • Gunmari 14/02/2017 7:21pm (4 år sen)

  "Sömnlös i Seattle" med Tom Hanks och Meg Ryan är en gullig och romantisk film som passar perfekt en kväll som denna. Vill man ha något att snyfta till så passar "Broarna i Madison County" eller "Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta" eller "The Best Of Me". Ha en trevlig och mysig vändagskväll!

  • Caroline Eriksson 14/02/2017 7:45pm (4 år sen)

   Sömlös i Seattle har jag sett, men de andra var nog nya filmtips. Tack! :)
   Hoppas du har en mysig kväll också!

 • Lille john 14/02/2017 7:45pm (4 år sen)

  Well, eftersom du frågade om tips... :P

  -Casablanca (en svartvit film från 1942). Det handlar om Rick (Spelad av Humpfrey Bogart) som äger en krog på Casablanca under andra världskriget då nazisterna har ockuperat det området. Han försöker hålla sig neutral till hela "Nazister vs lokalbefolkningen", ända tills han träffar på sitt ex. Hon är där med sin nya man som är en frihetskämpe för Frankrike (Casablanca var en fransk koloni) och de jagas av Gestapo, som samtidigt utlyser en fet belöning för de som hjälper dem. Frasen "We'll always have Paris" kom därifrån.
  -Borta med vinden. Seriously, är jag den enda typen i hela Svenskfinland under 60 som tycker det är en genuint bra film? Är jag den enda KARLN i svenskfinland som gillar den? :D Jag satte den tidigare under min "Guilty Pleasure"-filmlista. :D Det som gör filmen bra är just att vi får följa med den unge Scarlett O'hara från tiden då hon flamsar runt med män på plantagen, hur hon härdas genom inbördeskriget och hur hon slutligen blir starkare när hon måste återuppbygga sitt älskade hem, tyvärr på de villkor som fanns i samhället på den tiden.
  -Förstås finns Bram Stokers Dracula från 90-talet, regisserad av Francis Ford Coppola. Jag borde egentligen inte gilla den, eftersom den hamrar på den clichén "Tjej blir kär i vampyr, lol", något som inte alls finns i boken! Men eftersom allt annat i filmen väger upp så bra, från musiken till scenografin till skådespelandet (Gary Oldman som Dracula stjäl hela filmen), så får den poäng i min bok. Sen förstås såg jag den när jag var liten, så den har nostalgivärde för mig. Något extra om man inte vill ha det "vanliga" hjärta och smärta. :D
  -Hemingway and Gellhorn. Ett biodrama om förhållandet mellan författaren Ernest Hemingway och krigskorrespondenten Martha Gellhorn.
  -Jag har inte sett den själv, men har läst om "You've got mail", som ska vara en cheesig 90-tals romcom med Meg Ryan och Tom Hanks i huvudrollerna.
  -Jag gillade The Wedding Singer för länge sen. Också en romcom med Adam Sandler och Drew Barrymore i huvudrollerna. Jag har alltid gillat musik från 80-talet så den filmen passade som hand i handske för mig. Men jag vet inte, för mig har den inte åldrats särskilt bra.
  -Bonnie & Clyde. En till gammal klassisk film som jag inte har sett. Den ska handla om de verkliga bankrånarna, paret Bonnie & Clyde som härjade i sydstaterna på 20-talet.
  -The Notebook. Jag gillade somliga delar av den.
  -West Side Story. En musikal och ett typiskt Romeo och Julia-drama i New York (tror jag det var?). Berättelsen var helt intressant, men kommer ihåg att jag började gapskratta för evigheter sen då jag såg den när det stora skrämmande gänget Jets dasnar omkring medan de sjunger om hur badass de är.... Liksom om jag mötte dem i en mörk gränd tror jag det värsta som hände skulle vara att de gör en piruett runt mig. :D

  • Caroline Eriksson 14/02/2017 7:46pm (4 år sen)

   Herrejeee, du levererar med kommentarer att läsa :D TACK!
   Jag har sett hälften av alla filmtipsen dina och det är nog bra filmer :) Ha en trevlig vändagskväll!

   • Lille john 14/02/2017 7:51pm (4 år sen)

    OCH så kom jag och tänka på Natural Born Killers. :D
    Liksom den har samma premiss som Bonnie & Clyde (ett par psykopater som terroriserar amerika, men är samtidigt vääldigt kära) bara att den är mera konstig.
    Nu ska jag sluta, ska skriva på en fantasystory.
    Trevlig vändagskväll på dig med!

Skriv en kommentar