bloggheader6

Rum som väcker känslor.

Skrivet av Caroline Eriksson 09.10.2017 | 3 Kommentarer

Nu när huset är färdigt målat, så kanske ni är nyfikna på att se hur det ser ut? Nå, isåfall är detta er lyckodag. Även om vi valt att måla största delen av huset i en behaglig ljus färg, så är det några rum som blir färgglada. Och det är de ni får se idag.

 

Vi börjar med tvättstugan, som är det rum som jag var minst inspirerad för att inreda när det kom till möbler och färg.  Även det rum vars färger gett oss mest blandade känslor. 

Och när jag skriver färger, så betyder det att jag har hunnit målat om det här rummet ett par gånger. Började med grundfärgen och fortsatte måla med en färg vi hade egentligen tänkt ha. 

Men Fredrik tyckte färgen såg kackabrun ut. 

 

Och hade jag älskat färgen skulle jag säkert ha kämpat för att ha kvar den, men det gjorde jag inte. Färgen var ju fin, men väckte inga känslor. Så i lördags åkte vi till Vasa Färg och köpte ny färg, och kom hem med den som är på väggarna nu. 

 

8.10.2017 1

 

Och jestas vilka känslor den här färgen har gett mig.

Det är en splitterny färg från Jotun, och heter Blåis. Namnet låter som något från Games of Thrones, och finns nu i vår tvättstuga. Rummet som var mest ointressesant att ägna energi åt, blev helt plötsligt lite mer spännande.

 

Det är en gråblå färg som är behaglig att se på, och som lever sitt eget liv. 

 

8.10.2017 2

 

I vissa ljus är den ljusare och gråare, medan den i andra är mörkare och blåare. Och det är väl det som skapar känslor hos oss, eftersom vi inte riktigt kunnat lägga fingret på vad det riktigt är för färg. Men den är behaglig, och i slutet av gårdagen kände vi oss helt nöjda med färgen. Tog ett dygn att komma överens med den. 

Den är snygg, och när vår inredning kommer på plats blir det riktigt perfekt.

 

Så tar vi oss vidare till det rummet jag bara känt kärlek för. 

Sovrummet.

 

8.10.2017 3

 

Det här rummet har skapat blandade känslor hos så många. Vilken tur att det är jag & Fredrik som ska bo i det här huset, för vi älskar färgen och hur vi har målat rummet.

 

På bild ser man den blågröna färgen, medan i verkligheten är det så mörkblått att det nästan ser svart ut. Jag brukar säga att om man vore en kunglighet skulle ens färg på blodet vara denna. Så vackert.

 

8.10.2017 4

 

Och det är som kungligheter vi kommer att sova i detta rum. Det kommer att bli så otroligt vackert när allt är klart, för vi har lite mer planer på vad vi vill och ska göra med det här rummet. 

 

Men hur som haver. Av alla färger som finns, så måste denna vara min favoritfärg. Men jag håller namnet på färgen för evigt hemlig, eftersom något vill man ha för sig själv. 

Man blir som lite egennyttig när det kommer till hur man väljer att bygga och inreda sitt hem.

 

8.10.2017 5

 

Det här kommer att vara vår utsikt innan man går och sova. Dörröppningen närmast fönstret är till vår klädkammare, den andra går ut till hallen. 

 

Jag gillar effekten vi fick till med den vita färgen ovanför rummets egentliga färg. Det känns mäktigt, och rummet ger mig ett sånt otroligt lugn. Precis vad man behöver i ett sovrum.

 

Kommentarer

 • Pernilla 09/10/2017 8:07am (5 år sen)

  verkar va så att vi gillar likadana färger :D
  helt nice färgval!!

  • Caroline Eriksson 09/10/2017 8:14am (5 år sen)

   Vad kul att du också gillade färgerna. Många har blivit förskräckta när de hört och sett hur vi tänkt, speciellt sovrummet. Men man ska ju göra som man vill & känns det fel är det ju bara att måla om. ;)

 • Mia 09/10/2017 9:06am (5 år sen)

  Nätt färg i sovrummet. Det vita känns väldigt 70-tal och lågt till tak, precis som ni vill ha det!

  • Caroline Eriksson 09/10/2017 9:20am (5 år sen)

   Tack! :) Dock tyckte jag att det vita fick det att kännas som att det är extra högt till tak, men det är väl en känsla man inte får igenom på bild.

 • Johanna 09/10/2017 10:53pm (5 år sen)

  Många lyfte på ögonbrynen åt våra färgval o grovköket golvet rödvit rutigt mintgröna skåp och grå väggar... men oj vad jag blir glad av färg explosionen ala 50 tals amerikansk diner... å ingen har lyft ögonbrynen när de sett rummet utan bara konstaterat bra kombination

Skriv en kommentar