bloggheader6

Så får du glada växter, mina tips!

Skrivet av Caroline Eriksson 16.01.2018 | 2 Kommentarer

Det kan ju bli lite intressant att fylla i denna lista, för när det kommer till grönväxter så vill jag mer än vad jag kan. Började ju min karriär som vårdare med att vattna plastblommor, och sen dess har jag mest bara haft lycka med gullrankor och andra växter som njuter av att bli bortglömda. 

Till exempel märkte jag nu att mina växter var kruttorra och kanske behövde lite vatten. *sprang och vattnade mina växter, och nu sitter jag här igen för att blogga*

 

Dessa grönväxter finns just nu hemma hos mig:

Eftersom det är Fredrik som är den i det här förhållandet som har gröna fingrar, så tänker jag räkna hans växter som även mina. Du vet ordspråket, allt ditt är mitt och allt mitt är mitt? Hehe, skämt åsido. Det vi har här hemma är bambu, två fina palmer jag fick i 27-års present, elefantöra, ampellilja, gullrankor i olika färger och former, prickblad, orkidéer, en kaktus i limbo, några gröna saker jag inte vet namnet på, flera stycken avokadoträd (längsta är över metern) och citronplantor.

 

Mitt bästa odlingstips:

Nu är jag som sagt inte kanske den första man ska fråga om tips när det kommer till växter, men det jag har märkt fungerar är att glömma bort dem lite nu som då. Det är större risk att du övervattnar växter än ger dem för lite vatten.

 

resizedimage800533 IMG 6413

 

I min trädgård vill jag odla:

Morötter, kål, sallad, tomater, gurka, vinbär, körsbär och... allt som är gott och går att äta!

 

Så ofta köper jag växter:

En gång per år, eftersom jag ändå får sticklingar av människor. Men har dock tänkt bojkotta stora kedjor, eftersom det verkar som att varje växt jag köpt därifrån har bara ruttnat efter en kort tid. Små sticklingar som man knappt vågat hoppats på har däremot växt till sig och fått flera nya blad.

 

Den fulaste växten/blomman jag vet:

Det finns väl en charm med vilken växt som helst. Själv har jag aldrig sett något fint hos palettblad, men nu har jag ångrat mig och skulle kunna tänka mig att ha såna i huset.

 

resizedimage800533 prickblad 2

 

Så inreder jag med växter:

Just nu är det inte riktigt någon inredning på gång med växterna i lägenheten. Om man nu inte ser det som inredning då grönväxter lyckats ta upp all plats på köksbordet och man har ställt en palm mitt i vardagsrummet så den ska få tillräckligt med solsken under dagen.

Men nu när vi flyttar, då ska verkligen alla 120 kvadrat fyllas med gröna och sköna växter!

 

Så mycket tid lägger jag på odling:

Jag odlar inget. Än så länge.

 

resizedimage800533 CarrosMonstera 3
Pssst... min monstera som jag köpte från en stor kedja ruttande sönder. Har du en stickling av monstera så skriv en kommentar eller skicka mejl! Jag vill verkligen ha ett monster att ta hand om.

 

En blomma/växt som alltid går som present:

Jag skulle ge bort min favoritväxt gullrankan, eftersom den är så tålig att det inte är klokt.

 

Så får jag mina växter att klara sig:

Glömmer bort dem.

 

jagficksticklingar 7

Kommentarer

 • Sandra Neuman 16/01/2018 8:49am (5 år sen)

  Hur gick det med de sticklingar du fick av mig, förresten? ;)

  • Caroline Eriksson 16/01/2018 8:55am (5 år sen)

   Det är de dw gröna sakerna jag inte vet namnet på, och ASVÄXTEN. Hur kunde jag glömma den?!
   Asety har jag ingen aning om hur den mår, den ser inte ut att ge mig respons för nåt jag gör, ser likadan ut som då jag fick den av dig :D
   De där gröna bladen har äntligen fått lite rötter, men inga nya blad. He tar se :)

   • Sandra Neuman 17/01/2018 12:40pm (5 år sen)

    Du ska se nu snart när ljuset återvänder i månadsskiftet ungefär, så skjuter de iväg i raketfart :D Växterna har viloperiod från oktober ungefär och fram till februari, sedan börjar de växa och behöver lite mer näring och vatten (kanske, det beror på!). Men småttingarna ska inte ha någon näring ännu innan de blivit större.

 • Tove 16/01/2018 11:33pm (5 år sen)

  Jag har märkt precis samma sak med växter jag köpt både från matbutiken jag jobbar i och större mer specialiserade kedjor. Den enda som klarat sig som jag köpt på jobbet är just en gullranka.

Skriv en kommentar