bloggheader6

Så här når jag mina drömmar och mål nästa år.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.12.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

En tradition jag har haft nu i snart sju år, är att jag gör en vision board inför varje nyår. Det mäktigaste av allt? Så gott som allt jag klistrar fast blir verklighet. 

 

Visst. Inte har jag den där hunden jag klistrat fast vartenda evigaste år, men kanske beror det på att jag innerst inne vet att en hund inte är något som passar min personlighet. Visst är motion bra, men inte i alla väder och vind. Regnar det eller är snöstorm så vill jag helst bara mysa inomhus. Inte gå ut och uppmana ett djur att kissa på beställning.

 

Men.

 

Jag har fått hälsa. Kärlek. Pengar. Ny kamera, även om jag köpte den för pengarna. Jag har flyttat. Jag har byggt hus. Jag har allt det jag en gång i tiden drömt om, och det får mig att vilja fortsätta med visioner. 

Att vara nöjd och tacksam, men fortsätta våga drömma. Dessutom tror jag på attraktionslagen och karma, och tänker att om jag sänder ut till universum allt det jag vill ha så kommer det till mig på något sätt, i någon form, en vacker dag.

Och nu ska du få läsa fem orsaker varför du också ska göra en visionboard detta år, och se min egen.

 

Fem orsaker varför du ska göra en visionboard 2018:

1. Visualisering är något som fungerar, vare sig du tror på det eller ej. Det är inte bara hippies som visualiserar, utan även idrottsmän gör det. Tror t.ex inte att någon som lyfter 120 i bänkpress ba tänker "Näää, dehär gaar int na!". Nej. Personen visualiserar hur hen går fram till bänken, kastar lite kalk på händer, ropar "ho ho ho" och sedan lyfter den tunga vikten. Utan problem. Om man visualiserar sig ett mål och hur man ska ta sig dit, så blir resan lite lättare.

2. Du får mer grepp om vad du egentligen vill i livet. När man sitter och bläddrar i alla veckotidningar, söker efter inspiration på internet eller skriver upp ens drömmar och mål - så väljer man det som ens hjärta vill. Jag skulle t.ex inte klistra in "pulverdiet" eller "maratonlopp", för det är inget som varken min kropp eller själ drömmer om. Istället är det kärlek, balans och lugn som mitt hjärta vill ha. 

3. Även om jag för detta år valde att göra en bucket list, som jag aldrig gjort förr, så fungerar en visionboard på annat sätt. Jämfört med en bucket list, där allt är ganska svart och vitt, så är en visionboard något levande. Något som inte är ristat i sten eller något att fastna i. Det är drömmar och mål i en salig blandning.

4. Du blir motiverad, för jag tar för givet att du väljer bara fina saker som du vill ha i livet. Klipper du ut, som jag, ut en rubrik som lyder "Acceptera den du är", då kommer du även att bli påmind och motiverad att leva efter den meningen.

5. Det är roligt och avkopplande.

 

bucketlist dreamboard 1

 

Det här är mitt uppslag som jag har direkt efter januari månads kalender och habit tracker. Till vänster är min bucket list för nästa år, som blev tillsammans nitton saker jag vill uppnå på ett eller annat sätt. Vissa lättare och vissa saker kommer jag att behöva lite hjälp med. Men alla uppnåeliga.

Till höger är min visonboard för 2018.

 

Jag har printat ut en kärleksfull bild av mig och Fredrik, en då jag gör yoga och en annan då jag vann bloggpris. Alla bilder symboliserar alla fina känslor jag vill känna nästa år.

Dessutom printade jag ut en bild av huset vårt och ett av alla norrsken jag upplevt, och tillsammans blev det riktigt häftigt. Vid huset ser man stjärnklar himmel, så hoppas även på att få se vackert norrsken.

 

bucketlist dreamboard 2

 

I min första bucket list någonsin har jag till exempel listat regressionsterapi. Efter flera års funderande, tänker jag ta mig iväg på regressionsterapi. Hur vet jag ännu inte, men det kommer att lösa sig. Har alltid velat testa på hypnos, och även om det vore intressant att minnas sånt man glömt från barndomen, så är jag mer nyfiken på ett tidigare liv. 

När jag var liten berättade jag mycket åt mamma hur det gick till när "jag valde henne" och vad jag varit i mitt tidigare liv. Och kanske var jag bara en liten speciell unge, men jag tror på att barn kan minnas och veta av sånt man många vuxna stänger bort till sist. 

 

Dessutom kommer jag att under en hel dag säga "ja" till precis allting, så länge det inte skadar mig eller någon annan. Det kan bli intressant. 

 

Kommentarer

  • Sandra Neuman 28/12/2017 2:55pm (6 år sen)

    Vitsi va kul med visionboard!!! En sån vill jag definitivt också göra!! Och blogga om sedan! <3 TACK!

Skriv en kommentar