bloggheader6

Så, hur gick det?

Skrivet av Caroline Eriksson 01.01.2018 | 0 Kommentarer

Till det här året hade jag fyra nyårslöften. 1. Byta oljan på bilen. 2. Komma på något fiffigt att säga till alla som tycker man borde skaffa barn eller om man är gravid. 3. Njuta av livet. På riktigt. och 4. ”Gör ingen illa – men ta ingen skit!”. 

Så, hur gick det?

 

1. Det är ett under hur röda faran har orkat med mig alla dessa år nu, eftersom jag tydligen glömde de första åren att byta olja. Ehhehe. Men, jag skärpte mig detta år och beställde sist och slutligen tid till bilmekanikern som bytte olja och oljefilter åt mig. Dessutom så slog jag på stort och bytte till och med luftfilter till bilen, i hopp om att rutorna inte skulle imma igen så snabbt. Det sistnämnda fungerade inte så bra, och nu ska jag istället försöka att lägga ren kattsand i en socka och hoppas det hjälper.

2. Jag har inte kommit på något fiffigt svar till alla som undrar om och när jag egentligen ska ta och "bli en mamma". Tips?

3. Här kan jag verkligen checka av och säga att jag levt som jag önskat. I början av året kanske det hade inneburit en cigg och god pizza, men under årets gång har jag lyckats sluta med både tobak och kolhydrater. Istället har jag funnit njutning i att bara vara, mig själv. Att leva varje dag för vad den är. Vissa dagar är det bättre, vissa sämre. Men det är livet, och det är jag evigt tacksam för.

4. Gör ingen illa - men ta ingen skit. Jag läste det citatet hos Yoga Girl för åratal sen, och sen dess har det varit en mening jag ofta tänkt på. Jag hoppas verkligen inte att jag gjort någon illa detta år, och om det vore så ber jag om ursäkt. Jag vill ju alla innerst inne väl, och det tror jag de flesta varelser vill. Göra gott, för då mår man bra. 

Däremot har jag blivit lite bättre att stå på mig själv och stå upp för andra, och min näsa som redan hade skinn på sig har fått ett extra lager efter alla macho-gubbar man mött på under husbygget. Att jag inte låtit mig bli överkörd av de som bara velat tala till "mannen i huset" (ja, det har jag fått sagt till mig, och den där typen fick trots allt ändå bara prata med mig) eller som menar att som kvinna kan man inte bygga. Och det betyder inte att jag gormat lika hårt tillbaka som gubbarna, för ofta är det bäst och härligast för sina egna nervers skull att låta dem vara ifred. Men jag har valt mina strider och åtminstone försökt räkna till sju innan jag talar. Gjort mitt bästa, för det är det enda man kan göra.

 

Så summa summarum höll jag mina nyårslöften väl. Utvecklade och avvecklade vissa. Anpassade dem efter hur mitt liv såg ut. Idag är det en helt ny dag, på ett splitternytt år, och jag ska fundera ut några fina löften att följa detta år. 

Återkommer när jag kommit på något smart.

 

Hoppas ni fick en bra start på det nya året. Puss.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar