bloggheader caroline

Så palettblad och nejlikor.

Skrivet av Caroline Eriksson 20.04.2018 | 0 Kommentarer

Kan man inte sova efter nattarbete, så kan man ju plantera lite.

 

Och det är vad jag har gjort idag. Känner lite av en sorg att jag inte längre klarar av att arbeta nätter, som jag gjort förr. Nätterna går bra, men att sova efteråt är en kamp. När man varit vaken över tjugo timmar och inte kan sova tillräckligt efteråt, så blir allt lite tungt.

Vet inte om det beror på att vårt hus är en ljusare plats, än lägenheten vi tidigare bodde i. Trots nästan helt svarta väggar i sovrummet, med mörkläggningsgardiner. 

Eller så njuter jag så mycket av mitt hem, att jag hellre upplever platsen, istället för att sova.

 

Hur som haver har jag en trög dag på gång, och det enda jag har gjort som märks av är att sticka en halsduk (rmin tajming att sticka halsdukar är inte så optimal), och så frön jag fick hem idag.

 

sa palettblad 1

 

Gjorde en sambeställning på frön, tillsammans med samma vän jag besökte Jakobstad med. Jag var mest ute efter mina älskade palettblad, vars frön jag inte skådat i någon butik, och köpte samtidigt en påse med frön av nejlikor. Idag fick jag hemleverans när min vän lämnade över de frön som var mina, och kunde inte hålla mig, utan började plantera med detsamma.

 

Nejlika är kanske en av mina favoritblommor, eftersom de ser precis ut som man skulle föreställa sig en blomma. Så nätt och helt underbara att ha i vas.

 

Nu när jag skriver dessa ord så blir jag förvånad över att ens de orden kommer från mig. Jag? Blomälskare? Tydligen.

 

sa palettblad 2

 

Och så mina palettblad, som jag en gång i tiden tyckt varit så fula. Nu vill jag ha dem i regnbågens färger, i husets alla rum, och beställde efter två sorter. Är glad att jag beställde två påsar av varje sort, eftersom det var så lite frön i varje påse. Dessutom var varje frö pytteliten, att jag hoppas jag prickade rätt när jag sådde dem.

 

sa palettblad 3

 

Gjorde på samma sätt som när jag började odla mina egna körsbärstomater (som ni kommer att bli uppdaterade om), och la dem i en plastpåse som jag blåst luft i, för att få till en växthuseffekt. 

Nu får de ligga och mysa tills de känner sig redo att titta fram.

 

Hoppas ni alla får en underbar helg,

ta hand om er.

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar