bloggheader6

Så varde det ljus!

Skrivet av Caroline Eriksson 03.01.2019 | 0 Kommentarer

Jag och Fredrik körde runt på eftermiddagen, för vad annars ska man underhålla sig med när man är utan el? Vi såg en ElTel bil, och bestämde oss för att följa efter den. Låter kanske desperat, men tro mig. Efter 44 timmar utan el vore du också ganska desperat.

Fredrik ville fråga bilen när vi skulle få el tillbaka, och jag ville bara ha el.

 

Den där Eltel-bilen stannade hur som helst vid ett skogsskifte där en massa träd fallit. Vi vevade ner rutan och såg lagom glada och trevliga ut, för att inte skrämma livet ur chauffören. 

"Hej!" sa vi.
"Ja?" sa typen som säkert hade en av de mer speciella arbetsdagarna på länge.

"Jag undrar bara hur läget ser ut och om och när vi får någon el tillbaka?" frågade Fredrik snällt.

"Rätt så snart" svarade typen i bilen, och vi nöjde oss med det och körde för att handla. Mötte förstärkning till elektrikern i form av lyftkran och en till eltel-bil , och nu väntade vi med spänning.

 

Visst. Den där ElTel bilen kunde lika gärna ha sagt att vi skulle få el snart, ba för att bli av med oss. Men när vi körde mot huset efter att ha handlat så såg vi vår gårdsbelysning slå på.

 

Efter 44 timmars elavbrott

hade vi el igen.

 

IMG 1083

Ställningen är återställd i huset.

 

All mat i kyl och frys blev förstörd, och vårt hus är nu väldigt kallt. Men det är sist och slutligen sekundära saker, när vi nu bara är glada för att få ha värme och belysning tillbaka. Hönsen firade ljuset genom att ge mig fem ägg idag och jag ska fira med att ha pommes frites och korv i ugnen. 

 

Hoppas att alla som fortfarande är utan el får den tillbaka snabbt, för jag önskar ingen dessa 44 timmar som vi har fått vara med om. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar