bloggheader caroline

Ser ut att bli en fridfull jul

Skrivet av Caroline Eriksson 15.12.2018 | 0 Kommentarer

Förutom den helkroppskudde jag önskat mig i julklapp, så finns det inget annat jag behöver och vill ha, än en fridfull jul. En jul utan stress, måsten eller ångest över att inte räcka till. Och vet du vad?

Tror jag är en bra bit på vägen. Åt rätt håll.

 

Det här blir min åttonde jul tillsammans med Fredrik, och det är första julen jag inte har panik över att ge honom den perfekta julklappen. Jag känner mig till och med så cool att jag funderat på julklappsrim till de få gåvor han får av mig. Eh, jultomten, menade jag.

Det blir en jul där det bara är han och jag, och jag ser så fram emot det. Att få gå runt en hel dag i pyjamas (om jag så vill), äta god mat hela dagen och ha ett eget hem som doftar jul på långa vägar.

 

Och jag som inte varit så mycket för julen tidigare, lät vårt hem dofta nybakade pepparkakor igår, efter att jag fått ett ryck och hade pepparkaksbak efter arbetet.

 

glutenfri pepparkaka 1

Detta sker en gång vart tionde år.

 

Ska inte säga att jag fuskade genom att köpa en färdig glutenfri deg, eftersom jag inte anser att det har något fusk i sig. Om det finns god glutenfri och färdig deg, som går lätt att arbeta med, då tar man det.

Hemma hade vi bara två former att använda sig av, ett hjärta och en kamel jag köpte på Indiska för tio år sen (när jag senast hade mitt pepparkaksbak-ryck), och jag fick koncentrera mig på att verkligen göra pepparkakor av degen och inte bara äta den som den var.

 

glutenfri pepparkaka 2

Jag är inte en av de som gör vackra pepparkakor.

 

Jag hade köpt frosting i färgerna vit och rosa och strössel för att pynta mina pepparkakor.

Eftersom det är ett decennium sen jag bakade pepparkakor sist, så har jag tydligen förträngt det faktum att jag inte är den som kan eller har tålamod att göra vackra pepparkakor. 

I ugnen hade jag inte så stor kontroll över hur pepparkakorna blev att se ut, men jag kunde ju åtminstone rädda dem med lite pynt.

 

Det slutade med att jag efter nio pepparkakor klippte upp frostingens förpackning och bredde på frosting på alla pepparkakor. Hällde strössel över och sa "tadaaa!".

 

glutenfri pepparkaka 3

Vad är det här ens?

 

Sen har det sist och slutligen ingen skillnad hur pepparkakorna ser ut. Huvudsaken är att det är gott, och herrejee vad det här var goda. Smakade som rent socker. 

 

Det ser ut att bli en fridfull jul, och

det är lite av ett julmirakel att jag städade upp efter mig i köket med detsamma igår kväll.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar