bloggheader4

Serien som är nära ett genialt arbete

Skrivet av Caroline Eriksson 21.10.2018 | 1 Kommentarer

Är det inte konstigt hur man ibland utsätter sig för något som är skrämmande, samtidigt som det är kittlande spännande och roligt på samma gång?

För vissa kan det vara att gå på dejt. För andra att hoppa bungyjump. För mig är det att se på skräckfilmer och läsa böcker i samma genre.

 
Sedan jag var liten har jag funnit skräckfilmer och böcker så otroligt fascinerande. Frågar någon mig om jag hellre ser en film med romantik och humor, eller skräck, så är det skräcken jag väljer. Problemet är bara att det finns så få bra filmer och böcker. Sånt som verkligen får pulsen att höjas, eller som är så vackert filmat att man faktiskt orkar lägga tid på att se en film.

 
Nå, nu har jag funnit världens bästa serie, som innehåller allt det som får min puls att gå på högvarv. Och jag är inte ensam. Till och med Stephen King, min absoluta favoritförfattare när det kommer till skräck, har kallat denna serie ”nära ett genialt arbete”.

Då vet du att det är bra.

 
The Haunting of Hill House

 

Skarmavbild 2018 10 21 kl. 17.25.59

Skärmdump från Imdb


Serien, som är baserad på novellen från 1959 med samma namn av Shirley Jackson, handlar om ett par med fem barn som renoverar upp ett gammalt och vackert hus. Så gillar du snygg omgivning och inredning, då är det redan en bra morot för att börja se denna serie.

Dock upptäcker de redan första natten att något inte riktigt står rätt till i huset. Huset gömmer fler hemligheter än vad en renovation annars kan föra med sig, och du kan vara förberedd på att se ett och annat övernaturligt.

Det handlar om att möta sina inre demoner, om att växa upp och möta sorg och sina inre demoner.


Som jag tidigare nämnde så uppskattar jag verkligen när något är snyggt filmat, och det har verkligen den här serien lyckats med. Jag blir tagen och vill se mer. Njuter av de avsnitt som är filmade i en stil där du ska tro allt är i en enda tagning. Färgpaletten genom varje avsnitt är behaglig för ögat, och när det handlar om den skräck man kan uppleva så är det mer än spöken som står för den biten. 

Serien lyckas få med så mycket, och det syns på betyget på IMDB, eftersom den lyckats få 9,1 av 10 i betyg. 23 803 personer som röstat.

 


Dock känner jag att det kan vara viktigt att lämna några varningar, ifall att du känner dig modig nog att se en av de snyggaste och bästa serierna hittills:
1. Det förekommer sex.
2. Det förekommer droger och alkohol.
3. Det förkommer död.
4. Det förekommer blod.
5. Det förekommer självmord.
6. Det kommer att förekomma stunder då du intalar dig själv att du är vuxen, det här är bara på låtsas och att du inte behöver hålla för ögonen.

 

Så, med det sagt. Bra serie. Se den. Finns på Netflix.

Kommentarer

  • Julia 21/10/2018 9:58pm (11 månader sen)

    Bästa serien på riktigt länge!???? Kommer så se om den snart tror jag!

    • Caroline Eriksson 21/10/2018 10:00pm (11 månader sen)

      Ja! Det här är verkligen en serie man kan se flera gånger. ????

Skriv en kommentar