bloggheader6

Sex fina bilder

Skrivet av Caroline Eriksson 25.02.2019 | 0 Kommentarer

Goda nyheter!

Det är äntligen frid och fröjd i hönshuset, då hönan Fleur bestämde sig igår för det var dags att sluta ruva på luft. I så gott som tre veckar har hon surat och velat ha kycklingar, men tack och lov är det över nu, och ställningen är återställd i hönshuset.

 

 

25.02.2019 1

Finns det hjärterum så finns det stjärterum. 

 

Det betyder att båda reden är nu lediga för de andra hönorna att värpa i, och idag på eftermiddagen möttes jag av denna syn. Gullefjun och Luna som delar rede. Man behöver inte ha så många reden åt ett par hönor, eftersom de sist och slutligen vill alla ha samma rede. Hönor har inte heller något emot att dela reden och värpa tillsammans. 

 

Häromdagen låg tre stycken hönor i ett och samma rede, medan Fleur fortfarande låg och surade i den andra redet.

 

25.02.2019 2

Blondie som tycker om att kramas.

 

Blondie, som är den största av alla mina hönor, är så mysig. Här ligger hon och värper ett ljusbrunt ägg åt mig. 

För en höna att värpa ett ägg kan det ta allt från en halvtimme till över en timme. De har inte bråttom att värpa, och ligger gärna och myser i redet.

 

25.02.2019 3

Luna som myser i redet. I mina reden har jag både kutterspån och halm.

 

Luna som också är så mysig. Äh, vem försöker jag lura? Precis alla mina hönor är alldeles underbara och smarta. Jag har till exempel bytt ut deras vattenautomat, som frös sönde,r till vattenkoppar som hönorna får fylla på själv med näbben. Det tog ett par dagar, och sen lärde sig alla hur de fungerade.

 

Här finns en länk på hurudan vattenkopp jag har. Jag har fäst tre såna här i ett fem liters ämbar, och det har fungerat riktigt bra, även när det var -20°c.

 

25.02.2019 4

Fleur är en mycket nyfiken och mysig höna som alltid vill vara nära. Förutom när hon surar och vill ha kycklingar.

 

Det här är Fleur. Hon som flög upp flera meter upp till ett ladugårdstak igår, och hon som ruvat på luft i tre veckor. 

När en höna surar och vill ha kycklingar så slutar de samtidigt att värpa. De äter ochdricker knappt, och spenderar största delen av sin tid i ett rede. Jag har under dessa tre veckor fått lyfta henne ur redet, tagit med henne på promenader i friska luften, gett henne mat, vatten och bara sett till att hon inte blivit tokig på riktigt.

 

Och därför är jag så glad att ha tillbaka den pigga och nyfikna Fleur som jag är van med igen.

 

25.02.2019 5

Gullefjun säger hej!

 

Jag ser fram emot våren av flera orsaker, och en av dem är att få se mina höns gå ute på bar mark igen. Då de inte behöver oroa sig för att fyra om fötterna eller halka omkull på is. Där de får går runt och sprätta i ogräs, ha sandbad i gruset och jaga flugor.

 

25.02.2019 6

Helmi som är så har sin alldeles egna personlighet. Hon påminner inte om någon av de andra hönorna, och även om hon vill mysa (så länge det är på hennes egna villkor), så trivs hon bäst när hon får gå runt själv och undersöka världen.

 

Och det var sex fina bilder av mina hönor som jag har fotograferat idag. Hopas du har haft en underbar dag.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar