bloggheader6

Sista veckan i lägenhet.

Skrivet av Caroline Eriksson 17.01.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Eftersom det förhoppningsvis är sista veckan jag bor i lägenheten, kommer jag att ta farväl genom att svara på alla frågor från en någon veckas gammal Sevendays-lista. För även om det är flytten vi arbetet för och längtat efter, så är det inte så bara att ta sitt pick och pack. Det har varit en bra lägenhet och plats att bo på, och jämfört med hus så är det bekvämt att bo i lägenhet på hyra. 

Tänk alla känslor man känt i denna lägenhet. Allt man fått vara med om. Varje avslut, separation, vare sig det handlar om en plats eller människa - tar fram känslor hos en.

 

Så här bor jag:

Sedan 2013 har jag bott tillsammans med Fredrik i denna tvåa på 64 kvadrat. Trots sina kvadratmeter känns den rymlig. Vi hade gavellägenheten i ett radhus, vilket gör att gårdsplanen känns så mycket större än den lilla gräsplätten egentligen är. Dessutom bor vår granne intill inte hela tiden i lägenheten, vilket betyder att vi har det tyst och skönt här.

Det bästa med mitt hem:

Att man inte behöver bry sig om snöskottning eller gräsklippning. Bor man i lägenhet eller radhus så blir man lätt bortskämd med att allt ordnar sig. Går något sönder, som t.ex kylskåp eller spis, så är det bara att ringa ett samtal till hyresvärden.

Här har jag bott tidigare i mitt liv:

Jag har bott på Åland, där jag är född. I Jakostad där jag är uppvuxen och i Vasa där jag arbetade och studerade tills jag fann kärleken i Petalax.

 

resizedimage800533 8farggladabilder 1

Jag längtar tills våren då den vackra stenmuren vid huset börjar synas igen, efter att all snö smält. 

 

Mitt drömhem:

är huset som vi byggt och nu får flytta in i. Inte för stort, men ändå rymligt. Ljust, inbjudande och funktionellt hus.

Så här skulle jag beskriva min inredningsstil:

Just nu är det mestadels mörka möbler 

En plats jag ännu vill bo på:

Tycker att jag har flyttat tillräckligt, och har nu funnit min plats i livet. Jag trodde aldrig att det vore Petalax som skulle vara den platsen, men man vet aldrig vart livet för en och bra blev det.

Lägenhet eller hus:

hus. :'D

 

resizedimage800533 14
Alla fester man har ordnat här i lägenheten. Även om det inte varit stort så har det alltid funnits plats för många människor.

 

Sambo eller ensamboende:

I sju år bodde jag ensam innan jag flyttade tillsammans med Fredrik, och att vara ensamboende och sambo har båda sina fina sidor. Däremot skulle jag aldrig byta bort det jag har nu, där jag får bo tillsammans med min bästa vän. Det är det bästa. <3

Då flyttade jag hemifrån:

Jag var femton år, skulle fylla sexton två / tre månader senare.

En person med ett vackert hem:

Jag inspireras av många som delar med sig av bilder av sina hem. Det finns väl inget hem jag skulle vilja ha själv, helt och hållet, för de vackraste hemmen är även de som är mest personliga. Man måste följa sitt eget hjärta och personliga stil, än senaste modetrenden, när det kommer till att skapa sitt hem.

 

IMG 6391
Det var här jag upplevde norrskenet för första gången i mitt liv. På bild har du dock jag som står i augustinatten och njuter av kornblixtar.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar