Skapa ett hem man vill komma hem till.

söndag 14 januari 2018 - 12:04 | 4 Kommentarer

Jag har nog aldrig varit den som varit intresserad av inredning. Min inställning till att pryda ett hem har varit att "man tager vad man haver och gör det bästa av det". Men när vi började bygga hus så tände det en gnista inom mig, som nu brinner för fullt. Jag vill inreda hela huset från golv till tak och skapa en stil som har en röd tråd genom sig. 

Jag vill skapa ett hem man längtar att komma hem till, och som är (förutom jäkligt snyggt) funktionellt.

 

Och det är väl något man inte får till på en dag, eller ens ett år. Att inreda och skapa sitt hem, precis som man vill ha det, är något som tar tid. Som får ta tid.

Ändå har jag lyckats hitta och klickat hem en stor del av alla våra möbler. De vi har här i lägenheten är för mörka och passar inte till vårt nya liv i huset, så vi unnade oss med att köpa allt nytt. Jag är ju expert på att fynda och pruta, så det har inte påverkat vår budget på det viset. Vi är fortfarande långt under vår budget, om någon undrar hur det är ställt med ekonomin.

Och har jag gått runt och sagt åt alla att när man bygger så ska man bara välja det som man verkligen vill ha. Det som skapar någon slags känslorus i sig, så var det dags att följa sitt eget råd.

 

Igår städade jag hela huset, med hjälp av svärmor som tvättade våra enorma fönster. Känslan var obeskrivlig när man kunde sätta sig ner på golvet, dra med fingret över golvet och inte få damm på sig. 

Jag har skurat huset från golv till tak, och nu doftar det ljuvligt av citron.

 

Och idag är dagen då vi börjar bära in alla möbler. Jag kommer att spendera dagen med att montera vår fyra meters soffa, soffbord i marmor och tv-bordet som har det gulliga namnet Hugo. Herregud så spännande och kul!

 

IMG 0452

IMG 0451

4

Kommentarer

 • Bella

  14.01.2018 13:50 (11 månader sen)

  Njut av dagen! Vilken underbar känsla det måste vara att äntligen få plocka in möblerna! Vilket oerhört fint golv ni valt!

  • Caroline Eriksson

   14.01.2018 21:43 (11 månader sen)

   JA! Nio timmar gick i ett huj, och som jag har njutit idag! Njutit av att ha monterat ihop nya möbler, och njutit av att se att hemmet blir ett riktigt hem. <3 <3
   Tack! Golvet är från KronoSwiss Infinity, namnet heter Miami :)


 • Cecilia

  15.01.2018 12:06 (11 månader sen)

  Vilken härlig känsla det måste vara att få börja inreda i huset! Jag är inte alls avis när jag sitter här i mitt barskrapade kök och hostar slipdamm hehe. Vi har också unnat oss nya möbler och jag längtar efter att få börja pyssla och göra fint här hemma. Ett vardagsrumsbord i marmor letar jag fortfarande efter, var har du hittat ditt? :) stor kram, och ha en fin dag!

  • Caroline Eriksson

   15.01.2018 19:27 (11 månader sen)

   Ja det är en härlig känsla att få inreda hemmet. Eftersom vi nu valt en helt annan stil än vi nu bor i, så känns det lite annorlunda :)
   Jag kommer att uppdatera om några av våra möbler redan i morgon, så då får du reda på varifrån vårt vardagsrumsbord är ifrån. :) Kram!


Skriv kommentar