bloggheader caroline

Skitsnack och dåligt beteende.

Skrivet av Caroline Eriksson 13.02.2019 | 2 Kommentarer

Anna-Mari har skrivit så intressant om kvinnor som baktalar andra kvinnor, och där man inte stöttar varandra. Jag tror inte att man ska vara rädd att kasta katten på bordet och konstatera att världen inte är puderrosa där precis alla lever i en positiv symbios tillsammans, och kommer överens.

Katten kanske fräser och försöker riva, men man kan bara ta och inse att den världen existerar inte. Och frågan är: kommer vi någonsin att nå fram dit?

 
Vi är människor med olika syn på livet. Plussa även känslor till på köpet, och du har en art som aldrig riktigt kommer att komma överens med precis alla. Som gör att oberoende om du är fyra, fyrtio eller åttiofyra år kommer att endera vara den som sitter och baktalar någon annan, eller är den som får höra historier om dig själv av andra.


Vare sig du möter på skitsnack i karriären, där någon endera är ute efter ditt jobb eller helt enkelt är rädd att ingen ska se hens fina arbete om hen uppmärksammar ditt goda jobb, eller i privatlivet;

så har jag en känsla att allt som heter och är relaterat till skitsnack grundar sig i en dålig självkänsla.

Det har alltså inte något med dig själv att göra om någon plötsligt börjar bete sig illa, även om det kan beröra och såra dig på något plan. Jag upprepar: det har inget med dig att göra, och det är inte ditt fel.

 


Vissa personer vi möter här i livet har helt enkelt bara bestämt sig för att gå in i relationen med en viss syn på dig (du kan bara behöva vara från Kokkola för att någon ska ha en speciell uppfattning om dig), och det är här du kan bestämma dig för vad och om du vill göra något åt det.

Endera kämpar du med att bevisa motsatsen, att du inte alls är en så dålig människa som den andra personen uppfattar dig (upprepar åter igen; det har inget med dig att göra).

Du kan ta tjuren vid hornen och fråga vad som är fel, eller bara gör som Elsa och ”Let it Go”. Att fokusera på det som är viktigt, och skitsnack är inte högt på min lista.

 
Även om det vore hur underbart som helst om vi alla började stötta varandra mer, så undrar jag även:

Är det så viktigt att vara omtyckt och älskad av alla? Fokuserar vi till sist så hårt på att få ett godkännande från någon som aldrig kommer att ge det, att vi glömmer de som står vid vår sida och som gillar oss, för den vi är?

 

IMG 2242

 

Dagens tips: behandla alla med vänlighet och respekt. Du duger som människa, trots att du inte trycker ner någon annan. Gott kan hända åt dig, även om du glädjer dig med andras lycka. Fan, du behöver inte ens vara glad. Du kan bara låta andra vara som de är och leva sitt liv.

Ta inte andras skitsnack och dåliga beteende personligt.

 
Ha en underbar dag, och ta hand om dig.

 

Läs även ”Kan kvinnor vara vänner med varandra?”

 

Kommentarer

 • Hencko 13/02/2019 1:15pm (6 månader sen)

  Bra skrivet, håller helt med! Det som jag funderar på är ifall en person med dålig självkänsla klarar av att gallra bort skitsnacket och leva vidare? Antagligen inte. Dessa människor behöver massvis med stöd från sin omgivning. Men som svar på din fråga: Nej, man behöver verkligen inte vara älskad av alla. Man kan ju välja vem man umgås med.

  • Caroline Eriksson 13/02/2019 1:38pm (6 månader sen)

   Håller med dig :)

 • Lotta 13/02/2019 3:43pm (6 månader sen)

  Blir alltid så peppad av din blogg, du har så fina värderingar och tankesätt:)

  • Caroline Eriksson 13/02/2019 7:04pm (6 månader sen)

   Åh, tack så hjärtligt mycket! Vad glad jag blev av din kommentar. :)

Skriv en kommentar