bloggheader6

Skogen är borta - framsteg i bygget!

Skrivet av Caroline Eriksson 31.10.2016 | 1 Kommentarer

Förbered er på massor av bilder från fredagens äventyr nu. Det var en av de mäktigaste dagarna på länge och jag hade så roligt. Bildtext under alla bilder.

 

Det var alltså på fredagsmorgonen jag fick ett samtal av skogshuggaren, där jag fick reda på att det började hända saker på tomten. Väldigt sällan har det hänt att jag är så snabb som jag var då. La på mig snabbt skogskläder och rusade iväg till tomten.

 

IMG 9153

 

Möttes av en skylt som varnade omgivningen för att träd skulle falla och att det är bäst om man håller sig på avstånd. Det var bara inte bara skogshuggaren som var på plats, utan även Anvia som tog ner en elkabel, som for längs med tomten vår. Den kommer (förhoppningvis) inte upp mer.

 

Följde ni mig på instagram-stories i fredags såg ni att jag höll på att få Anvia som grannar. De höll på att slira fast på grannens tomt och det var lite spännande ett tag. Men skam den som ger sig. Anvia klarade sig.

 

IMG 9156

 

Trots att det inte tog länge för mig att komma hemifrån till nya hemmet, så hade Melin som högg skogen hunnit långt. Otroligt vilken fart det var på. Det här var första bilden jag tog av mig själv och det syns riktigt hur lycklig (och nyvaken) jag var.

 

Här tyckte jag att det hunnit fara mycket skog, men ni ser längre ner i blogginlägget, att det bara var början. ;-)

 

IMG 9175

 

Här står sambon med männen från Anvia och diskuterar. Anvia arbetade också snabbt på och var riktigt trevliga.

 

IMG 9181

 

Bredvid den stora stenen ska vår infart till tomten komma. Det blev plötsligt mycket lättare att visualisera var hus och garage ska stå.

 

På bild har nyss ett träd fallit och vet ni vad? Det pirrade riktigt i magen när man fick se träd falla. Det var spännande och roligt. Och vilken rama maskin skogshuggaren  Anders  Melin  har. Klarade av alla träd utan problem.

 

IMG 9196

IMG 9207

 

Tänkte vara cool och ta selfies medan träd faller i bakgrunden, men det var så roligt att se träd falla att jag inte kunde hålla mig ifrån att se på. Kom också över den där konstiga känslan att fotografera sig själv medan människor är omkring en.

 

På båda dessa bilder hade jag både sambo och anvia-männen bakom kameran, men jag brydde mig inte om det utan var glad över min nya fjärrlösare och möjligheten att få användning av den. 

 

skogshuggaren

 

Därför gjorde jag en GIF så ni kan få se hur det ser ut när ett träd faller. Den här maskinen som Anders Melin, skogshuggaren hade, kunde ta bort alla kvistar och kapa trädet i bitar med detsamma. 

 

IMG 9220

 

Det var massor av människor man fick komma i kontakt med i fredags. En snabb vända kom en man med en liten grävmaskin och grävde ner elkabeln som Anvia pysslat på med. 

Han ba: Ska du börja bo här? 

Å ja ba: JAAAA HIHIHIHIHI.

 

Förutom professionella människor så var det också massor av nyfikna människor som dök upp. Många jag aldrig sett av eller ens visste bodde här i byn. Mitt i allt kom de långväga ifrån. Vem vet?

Förstår att det kommer kanske bli många som kommer att söka sig till bygget, för sånt här är ju intressant. Men kom ihåg att jag försäkrar er inte och det är på ert ansvar att vara försiktiga. Det kan vara ganska farligt på ett bygge, speciellt när träd faller och grävmaskiner är i farten. 

 

Och ta inte illa upp om vi inte hinner prata med alla. 

 

IMG 9230

 

Här började nästan all skog vara färdigt huggen. Det var endast 7 träd kvar och jag var förvånad över hur snabbt allt gick. 

 

Världens bästa skogshuggare. Världens bästa dag.

 

IMG 9239

 

Anders  Melin,  som tog ner skogen åt oss, var helt fenomenal.

Förutom att han var hur trevlig som helst, så kunde han ta ner skogen åt oss på kort varsel och gjorde arbetet otroligt snabbt och bra. Lyssnade till våra önskemål och kunde se samma vision som oss. Han var lätt att tala med och vi kunde inte ha hittat någon bättre!

 

Så behöver ni gallra eller ta bort en hel skog - då rekommenderar jag verkligen honom. Han har en rama maskin.

 

IMG 9242

 

Här far sista trädet. 

 

Hoppas att man i framtiden kan ta med dofter till internet, så att ni bara kunde trycka på en knapp nu för att känna doften som spred sig över tomten. Det doftade helt magiskt och när jag skrev blogginlägget  "Nu är det verkligen spännande tider"  satt jag på en stubbe och bara njöt av livet.

 

Även om det regnade var det bara solsken i mitt hjärta.

 

IMG 9250

 

Det var verkligen en lyckans dag i fredags. Började kännas mer verkligt och underbart att få se framsteg. Snabbt.

Sov som en stock natten till lördagen, för man blir tydligen riktigt trött av att vara ute i friska luften en hel dag.

 

 

Så snabbt som möjlighet finns ska det tas bilder ovanifrån, med drönare, av hur det började se ut.  Här  kan  du  se  hur det såg ut i slutet av augusti då vi skakat hand på tomten och fotograferade den med drönare.

Kommentarer

  • Maria 01/11/2016 6:07pm (7 år sen)

    Hej, jag och min sambo ska också börja förbereda husbygge. Därför undrar jag var du köpt de rosa byxorna?

Skriv en kommentar