Bloggheader Caroline3

Sköter du vårdnaden om ditt barn?

Skrivet av Caroline Eriksson 08.06.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Inatt drömde jag det märkligaste och något som aldrig har hänt förr.

 

Jag stod ungefär där scenen till skolparken i Jakobstad ska vara. Det var en massa andra människor omkring och runt oss var ett stängsel. Bakom stängslet uppenbarade sig en skolklass. Jag kände igen några ansikten och reagerade på att de såg så små ut. Visst kan vissa människor ha ett ”baby face” och se unga ut tills de är fyrtio. Men när jag kopplade att alla människorna var åtta år gamla så förstod jag att det var min klass i lågstadiet. Jag började febrilt söka efter mitt eget ansikte.

 

Och där stod jag. Lilla Caroline, med den röda jackan och vilda pannluggen som lärarinnan brukade vattenkamma inför skolfotografering. Jag fick tydligen bråttom att säga ”hej”, kanske ge några visdomsord och få höra något tillbaka, innan hon följde med resten av klassen som börjat gå iväg.

 

Ni som följer med i Games of Thrones vet att Bran Stark har häftiga krafter att kunna se bakåt och framåt i tiden, samt att Warga in i människor. Han har ju haft med sig en gubbe när han sett bakåt i tiden, och på samma sätt så var det en person som ropade ”Neeeeeej, du får inte låta henne se dig”.

Men lilla Caroline såg mig. Hon log och vinkade stort innan hon svängde sig om och följde med resten av barnen. Min känsla efteråt var underbar. Jag var glad, ledsen och lugn medan den ilskna typen som ropat ”nej” skällde ut mig.

 

 

Kanske har jag sett för mycket GoT. Kanske var jag inspirerad och fastnade för något Stina Wollter lagt upp på sin instagram. Hon som i sin tur blivit inspirerad och tänkt länge på ett citat av Kristina Lugn: ”Alla människor borde ha ett foto av sig själv som barn i plånboken. Och med jämna mellanrum ta fram fotot, titta på det och ställa sig frågan: Hur sköter jag vårdnaden om detta barn?”.

 

Idag kommer jag att sköta om vårdnaden prima. Ska se till barnet inom mig och vara lika glad och orädd som om jag vore åtta år.

caroline1

Kommentarer

 • Yogi-wannabe 08/06/2016 11:21am (5 år sen)

  Hej!
  Helt irrelevant fråga till detta inlägg, men jag har för mig att du nån gång länkat till ett yogaprogram på youtube som du följt?
  Kommer inte alls ihåg vad det hette men jag kommer ihåg att jag tänkte att det verkade intressant!

  Har länge tänkt börja med yoga, tycker du att man måste gå på lektioner i början eller lär man sig "rätt" rörelser via youtube även om man är en total newbie?

  P.s: Stina Wollter är ju helt underbar! :)

Skriv en kommentar