bloggheader6

Skumpa och modeshow piggade upp min torsdagskväll.

Skrivet av Caroline Eriksson 12.10.2018 | 0 Kommentarer

Jag älskar kontraster i tillvaron. Att ena stunden stå utomhus med hönsen, osminkad och okammad, för att nästa sekund sminkat sig och lagt på sig jeans för första gången på veckor. Att få känna sig fin och vara med om något lite annorlunda, en annars så vanlig torsdagskväll.

 

Det är vad som hände mig igår.

 

Vanligtvis när underbara Michaela (michaelafinne på instagram) ordnar något event så har jag alltid samma svar: "Tack för inbjudan, jag skulle verkligen vilja närvara, men... jag arbetar". Hur kan det komma sig att jag, trots deltid, alltid arbetar när det händer något roligt?

Men för en gångs skull så var jag nu ledig, och eventet skulle hållas vid en plats jag sett fram emot att besöka: Wasaborg syncenter.

 

safilovaasa wasaborginnakokeskus 1

Lokalen hade förvandlats till något som liknade en nattklubb med lyxig känsla. 

 

Trots att jag varit hit flera gånger tidigare på ögongranskningar, och borde verkligen göra en ny ögongranskning eftersom mina nuvarande glasögon inte hjälper mig mycket, var det som att komma till en helt ny plats igår. Lokalen hade förvandlats till något som mer liknade en nattklubb. Något jag dock inte besökt på svinmånga år.

Det var härlig ljusshow och musik när alla steg in. 

 

safilovaasa wasaborginnakokeskus 2

Jag tackar inte nej till skumpa på en torsdagskväll. 

 

Fick god skumpa som välkomstdrink, och ungefär i denna stund kändes det inte längre som en helt vanlig torsdagskväll. Mer som en lördagskväll där man skulle få vara med om en lite mer speciell förfest.

 

safilovaasa wasaborginnakokeskus 3

DJ och fotograf.

 

På plats var en DJ med snygga brillor, och en fotograf som skulle fånga kvällen på bild. 

 

Jag och min kompis diskuterade på vägen in till stan igår hur roligt det skulle bli. Hon som är lantbrukare, och jag som mestadels sitter i hönshuset eller går runt i mjukiskläder / vårdarkläder, skulle nu komma utanför vårt trygga element. Vi insåg hur viktigt det kan vara att få se och uppleva nya miljöer, och verkligen unna sig att göra något lite extra en helt vanlig kväll. Samt att vi också skulle få egentid med varandra.

 

safilovaasa wasaborginnakokeskus 4

Många fina människor samlades igår för ett event.

 

Jag och min vän tog snabbt en sittplats åt oss, vilket mina fötter uppskattade. Är som inte van att ha andra skor än sneakers på mig, och trots att jag bara suttit i en bil värkte mina fötter som bara den. Dessutom fick vi en riktigt fin utsikt över kvällens besökare och program. 

 

Eftersom vi var vid Wasaborg Syncenter så skulle fokus ligga på glasögon och det senaste modet. Safilo Group berättar här om de senaste trenderna, och hur det går till när de samarbetar med stora märken som Jimmy Choo och Dior. Ledordet är Female Empowerment.

 

safilovaasa wasaborginnakokeskus 6

safilovaasa wasaborginnakokeskus 5

Älskar hur alla modeller i gårdagens modeshow var så glada.

 

Det bjöds på modeshow och jag kände mig för en sekund som en tvättäkta modebloggare. Det är som lite underligt hur snabbt man dras med i energin omkring en, och efter bara en kort stund var jag så inspirerad och lycklig i hela kroppen. Det är så ett lyckat event ska få människor att känna sig.

 

safilovaasa wasaborginnakokeskus 7

Kvällens snyggaste outfit.

 

Det här är min absoluta favoritbild från kvällen, med min favoritlook. Det är ju så här jag skulle kunna tänka mig att klä mig varje dag, och gör det också. Förutom den gula halsuken, för min är svart. Borde verkligen bli bättre på att våga använda mig av färger, men är så rädd att jag ska se blekare ut än jag redan är.

Så svart har blivit min trygga färg.

 

Men de där byxorna är något jag villhöver, och månne inte gult borde vara fint på mig också?

 

safilovaasa wasaborginnakokeskus 8

Lägg märke till den enorma och ståtliga takkronan som lyser upp rummet.

 

Trots att det var massor av folk så blev jag inte lika klaustrofobisk som jag brukar kunna bli. Istället njöt jag av att få iaktta många nya människor och uppskatta hur fina precis varenda en var. Tänk att det går att samla så här många okända människor i en och samma lokal! 

 

I Sverige, och speciellt Stockholm, är ju events som detta vardagsmat. Men av någon orsak har vi inte riktigt hunnit dit än här i Finland. Jag hoppas på att folk blir mer öppna och vågar ta sig ut ur sin trygga bubbla, för kvällar som dessa gör inget annat än lyfter varandra och sprider god energi.

 

safilovaasa wasaborginnakokeskus 10

Vi fick vara en av de första i Finland att se det senaste glasögon-modet.

 

Den här kvinnan från Safilo var och är så himla cool, att man ville vara nära henne för att få en gnutta av samma coolhet. Vi fick vara en av de första i Finland att se de senaste trenderna när det kommer till glasögon, och min vän vågade sig på att prova ett par solglasögon med stenar som glittrade mer än diamanter.

 

Jag testade på olika glasögon för att se vilken stil som skulle passa mig. Tänkte mig först glasögon i Harry Potter-stil, fast lite mer diskreta, men insåg att runda glasögon inte passar min ansiktsform. Däremot hittade jag ett par glasögon jag verkligen föll för, och nu får ta och spara pengar till, eftersom jag inte kan sluta tänka på dem. 

 

Skarmavbild 2018 10 12 kl. 12.03.29

Skärmbild från CityOptik Stockholm eftersom jag, som den storbloggare jag är, totalglömde att ta en bild av mig i de vackra brillorna. Klicka på bilden för att komma till deras blogginlägg.

 

De är åttkantiga glasögon från Chloé som var otroligt sköna att ha på, och som gjorde att jag kände mig snygg. Ganska vågade och unika, trots att de samtidigt är neutrala, precis som jag önskar mig. 

 

Eftersom jag nu har en arbetshelg framför mig, var det riktigt uppiggande att få vara med om en annorlunda torsdagskväll. Borde verkligen unna mig själv att komma iväg på såna här tillställningar oftare.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar