bloggheader6

Snart kan vi kissa och bajsa inomhus.

Skrivet av Caroline Eriksson 03.10.2017 | 1 Kommentarer

Förra veckan fick ni se en mystiskt sak som dumpats på vår gård, vilket visade sig vara det som gör det möjligt för mig & Fredrik att kissa och bajsa inomhus. Det är ju faktiskt 2017, man kan ju inte springa runt i skogen då, även om det har funkat hittills. 

Och som ni vet så fick vi fintbesök av vår grävare Skinnars i dagarna två, och det här är

 

dag två, fredag. 

 

29.9.2017 Reningsverk 1

 

Det var mitt favoritväder i fredags: totaldimma över hela byn. Desto mindre roligt var att det var svinkallt, så jag hade klätt på mig lager av lager av stickade tröjor, eftersom jag vägrar ta fram vinterjackan än. 

Så där stod jag vid en av våra alla stenmurar som en pingvin, och tittade på när Skinnars började gräva en stor grop, där dagen före två stora granar stått.

 

29.9.2017 Reningsverk 2

 

Om det är något jag kunde börja förtjäna pengar på, så är det att fotografera fordon. Se bara vilken bild! 

När gropen var tillräckligt djup, vilket var DJUPT så att reningsverket skulle få plats, var det dags att kippa av ett stort lass sand på gården. Man kan ju inte bara använda sig av jorden man nyss grävt upp, utan det ska blandas med finare sand. 

 

29.9.2017 Reningsverk 3

 

Och nu blev det spännande. Vårt enorma reningsverk fick spännband på sig och var redo att flyga till sin grop. Jag föreställde mig hur den skulle falla, gå sönder och dit for flera tusen euro. Men det gick bra.

Jag måste verkligen sluta måla upp skräckscenarior i mitt inre.

 

29.9.2017 Reningsverk 4

 

Man har väl en pricksäker och duktig grävmaskinsförare. Som du ser så är det två järnstolpar som är fast i vår Wehoputs 5, och det är för att den ska bli stabil...

 

29.9.2017 Reningsverk 6

 

..och få fötter på sig. 

Jag frågade Skinnars varför det ska vara fötter på reningsverket, och det är för att den av misstag inte skulle "flyta upp". Och nu hoppas jag verkligen att det stämmer, för annars får ni ett gott skratt. 

 

Men eftersom den nu har sina fötter på sig, och dessutom inte är jämn i formen, så betyder det att den ska stå still i all evighet, och sköta sin uppgift.

 

29.9.2017 Reningsverk 7

 

Även om jag dagen före hade haft morkkis över att vi tagit bort två träd, så kändes allt bra på fredagen då jag satt på en sten och såg reningsverket komma på plats. Det kändes som att sitta i en djungel bland alla våra hallonbuskar.

 

29.9.2017 Reningsverk 8

 

Efter några lager sand och jord, så kom vi till det stadiet då rör ska kopplas i reningsverket. Ett rör för varje funktion, och ett av dem var ett panikrör.

 

Så om det någon gång skiter sig, bokstavligen, far allt ut genom ett panik-röret ut i diket. Då är säkert grannarna lyckliga.

 

29.9.2017 Reningsverk 9

 

Och det här är sista bilden från fredagen. 

Är ni intresserade av hur det ser ut inne i en Wehoputs 5, skriv: JAA JAG VILL SE!

 

Annars kan ni beundra "fejk-stenen" som kommer att bli bortgömd i vår vackra natur. Om det skulle vara svårt att hitta den, så kommer det att lysa någon lampa, så man hittar till den i mörkret. 

 

Kommentarer

  • Alexandra 04/10/2017 7:43pm (5 år sen)

    Hej Caroline! Jag tänkte nu fråga dig vad du har för tips ifall man vill bygga ett eget hus och inte köpa ett befintligt hus? Hur kommer man liksom igång? Vad behöver man tänka på? Hur ska man veta vad alltsammans blir att kosta?

    • Caroline Eriksson 05/10/2017 6:29am (5 år sen)

      Hejsan! Tack för din fråga, superbra! Jag svarar på den åt dig i ett helt eget blogginlägg. :)

Skriv en kommentar