bloggheader copy

Snygghetsfilter vs. verklighet.

Skrivet av Caroline Eriksson 25.03.2018 | 2 Kommentarer

Smalare ansikte. Jämnare hudton. Större ögon. Då är jag snygg.

Ja, om du frågar min telefon. När jag för några månader sen (kan lika gärna börja bli snart ett halv år sen, tiden går så otroligt snabbt) köpte min nya telefon så hade jag knappt något val. Första gången jag startade kameran så bad den mig att bestämma hur mycket snyggare jag ville vara. "GÖR VACKRARE" och så visade den mig hur jag skulle bli snyggare i ett huj.

Idag kan jag knappt scrolla igenom ett instagramflöde utan att se vartannat ansikte som ser precis likadant ut som min telefons kamera vill att jag ska se ut. 

 

Är det inte lite tråkigt hur vi inte längre ser varandra och oss själva som de vi är? Utan filter. Ja, såvida vi nu inte går utanför dörren för att se på människor i verkliga livet.

Men måste man vara så vacker hela tiden? Perfekt? Likeable, om vi ska vara lite internationella av oss.

 

Det är ju klart att man vet att verkligheten ser helt annan ut än alla filter som lyckas förändra sitt utseende i några tryck, men när majoriteten använder sig av detta snygghetsfilter så gör det att man själv funderar en extra gång innan man publicerar en bild som kanske visar en finne på hakan, och inte bara en, utan tre påsar under ögonen.

Men jag publicerar alltid, för jag vet hur lättad och glad jag blir av andra som vågar visa sig lite så där imperfekta och samtidigt perfekta på samma gång. För när vi vågar vara oss själva och kasta ut oss i världen, precis som vi är, med hjärta och känsla, då gör vi samtidigt någon annan glad.

 

Sak samma då hur vi ser ut. Vi är trots allt lika mycket värdefulla och älskvärda ändå.

 

snygghetsfilter

 

Med snygghetsfilter till vänster, och utan till höger. Föredrar mig själv utan filter alla dagar i veckan. Ja, förutom det där filtret på facebook-appen som gör att man mitt i allt har en katt på huvudet, då väljer jag det.

Men ja. Dagens tips från mig är att: publicera en selfie, utan filter, och le.

 

Vi är alla vackra när vi ler.

 

Kommentarer

  • Emma 25/03/2018 9:49pm (3 år sen)

    Hej på dig, ser en hellre en naturlig skönhet framför en skönhetsfilter på en tjej, för att det kan få en fel bild på personen ifråga.. Så den till höger...är bäst och mest naturligast...

    Kram Emma..

  • anna 26/03/2018 7:06pm (3 år sen)

    Fotot utan filter är absolut bäst. Jag föredrar det naturliga och äkta alla dagar i veckan. Själv har jag aldrig använt filter, inte ens på mina photoshoots foton, och det beror på att jag vill visa exakt vem jag är. Jag har finnar, rynkor och påsar under ögonen, kanske inte 100% snyggt, men det är jag, och det är det som jag vill att alla skall se. =)

Skriv en kommentar