bloggheader6

Som en miljonvilla.

Skrivet av Caroline Eriksson 02.10.2017 | 1 Kommentarer

Idag blir det ett kärt återbesök av en viss person här på bloggen. Vår härliga och bästa grävmaskinsförare: Skinnars! Och som alltid så verkar det hända massor när han är vid tomten, och allt blir så himla bra.

 

I slutet av förra veckan var han alltså två dagar i sträck och arbetade på tomten, och nu ska ni få följa med och se vad som egentligen hände.

Det här är dag ett, torsdag.

 

28.9.2017 Stenmuren 1

 

Det är lite ett och annat som ska hända på tomt-fronten vid huset. Jord, terrass, reningsverk.. allt möjligt!

Skinnars frågade mig vad vi skulle börja med, och jag svarade "stenmuren". Visst kan man prioritera annat, men jag valde så här och stenmuren mot huset var det jag verkligen såg fram emot att få fixat först. Inte för att den har någon viktig funktion, men det skulle bli så otroligt snyggt.

 

Tänk dig en amerikansk miljonvilla med en stenmur upp mot huset. Typ så var drömbilden, och det sa jag åt Skinnars.

 

Så han valde noggrant ut de bästa av alla våra stenar, för att börja bygga stenmuren med hjälp av grävmaskinen. Det är ju tur att vi har gott om stenar på vår tomt.

 

28.9.2017 Stenmuren 3

 

Skinnars jämnade till "kullen" av grus och jord, som under sommaren börjat likna mer en pulkabacke efter att man själv och alla besökare gått upp för den. Tänk så många gånger jag drömt mardrömmar om att huset ska rasa ner för kullen. Bara stenmuren skulle komma på plats nu skulle det kännas bättre. Kanske skulle jag sova lugnare.

 

På bild ser du den allra första stenen i stenmuren. Viktigt att få med den på bild.

 

 

28.9.2017 Stenmuren 4

 

Efter varje sten fyllde Skinnars på med grus, och jag tittade begeistrat på arbetet samtidigt som jag försökte göra något vettigt och måla inne i huset. Men det är så häftigt att se någon som är skicklig med grävmaskiner arbeta.

Helt otroligt hur man kan ha kontroll över en grävmaskin och placera en sten precis som man vill ha den. Hur man får något så klumpigt som en stor grävmaskin att arbeta graciöst.

 

28.9.2017 Stenmuren 5

 

Det gick undan och efter bara någon timme såg det ut så här. Den där kullen upp till huset blev lite bredare, och upp mot huset är nu en rak stenmur med stenar som alltid varit på denna tomt. 

Jag tycker det är så fint att vi har haft möjlighet att ta vara på allt som naturen hade med sig, i och med det här husbygget. Är det inte fina husstenar, så är det murar av sten.

 

28.9.2017 Stenmuren 6

 

Det här är slutresultatet. Är så otroligt nöjd, och det blev precis som jag tänkt mig. Det här är vår miljonvilla.

Muren är så rak och fin upp mot huset, och det är så bra att det ser ut som den alltid funnits där.

 

Fredrik har hela helgen, medan jag sovit bort dagarna efter nattarbete, gått och plockat mindre stenar för att rada in i stenmuren. Vi ska även senare plantera stenväxter i de mellanrum som är större. Det kan bli fint. 

 

28.9.2017 Stenmuren 7

 

Muren är även byggd nu så man kan gå upp till huset från både vänster och höger håll. Där ska byggas trappor, så det blir lite behagligare att gå upp till huset.

 

Vi skulle gärna vilja avsluta hela stenmuren med att lägga kilstenar eller andra platta och vackra stenar högst uppe. Tyvärr verkar det vara svårt, nästan omöjligt, att hitta någon som är villig att bli av med / sälja kilstenar. 

Vet du av någon som har överlopps av kilstenar och vill ge dem nytt liv vid vårt hus, skriv en kommentar eller hör av dig på mejl: erikssoncaroline@hotmail.com

 

Kommentarer

  • Nina 02/10/2017 12:57pm (5 år sen)

    Jepp, har man int kilastenar själv så brukar de kunna bli en saftig summa för att få tag i.. Tyvärr :/

    • Caroline Eriksson 02/10/2017 9:01pm (5 år sen)

      Ja, ledsamt :( Men största frågan är ba varför människor ba låter stenarna samla mossa och damm stå, än att få en fin summa för dem? :O

Skriv en kommentar