bloggheader6

Sommarfest med Sevendays och Foodly

Skrivet av Caroline Eriksson 18.08.2018 | 2 Kommentarer

Hallå! Jag lever ännu och har inte sprungit in i någon vägg. Har inte sprungit överhuvudtaget, vilket kanske är bäst så, men jag vill tacka alla er som skrivit en kommentar (endera på bloggen eller facebook) samt mejl till mig angående senaste blogginlägget. Såna här gånger, då jag skriver rakt från hjärtat till er, och ni svarar med kärlek och era egna erfarenheter, då blir jag påmind om varför jag bloggar.

 

För att ni är bäst. Och att vi människor kommer långt på att möta varandra, prata och våga vara oss själva och ärliga.

 

Trots att jag helst av allt velat lämna osminkad och sittandes i hönshuset igår kväll, så kammade jag håret och la på mig ett ansikte och startade iväg mot Vasa, för det var fest på gång. När det kommer till fest, mat och god dryck så är jag inte den som tackar nej. Fasiken, du kan få med mig på nästan vilket äventyr som helst, så länge jag får mat.

 

Varje år så är det tradition med Sevendays sommarfest, och varje år har vi varit vid Faros. Även detta år, även om jag slapp bli sjösjuk, eftersom vi skippade båten och höll till i deras nybyggnad "Fyr" alldeles intill.

 

sevendays foodly 1

 

Som du kan skymta i bakgrunden så är "Fyr" en byggnad alldeles i min stil. Kände mig som hemma med högt till tak, enorma fönster och en liten rustik känsla i det eleganta. Mina bordskamrater var Sandra och ett gäng glada Foodly-bloggare.

 

sevendays foodly 2

 

Traditionen bröts i år med att det bara skulle ha varit Sevendays-bloggare med i gänget, och med oss hade vi systersajten Foodly, som fokuserar på mat. Det var så intressant att få höra om hur matbloggare tänker kring bloggande, om de faktiskt tar så små och fina portioner som det är på bild, eller om de är som vilka andra människor som helst och öser på med sås efter att de tagit en vacker bild av sin mat.

 

Dessutom har de humor, alla kvinnor jag fick träffa, och vi kunde skratta och prata om allt från himmel och jord. Så ska det va. Avslappnat och nya bekantskaper. 

 

sevendays foodly 3

 

Vi hade olika smajlisar att använda oss av (säkert mest i bildsyfte) och jag tjoade högt över halva Faros när jag insåg att kycklingsmajlisen var rakt framför mig. "Jag tänkte på dig" sa Julia, som ställt till med hela den här underbara träffen. Sandra som, förutom sina dvärgkochin, håller på med sallad, grönsaker och trädgård hittade en passade sallads-emoji.

 

sevendays foodly 4

 

Till förrätt fick vi en Carpaccio Black Angus med balsamico, ruccola, pinjenötter och parmesan. Och det här, gott folk, kunde jag leva på varje dag. Jag frågade vikarien som kom till gårdagens kvällskift på arbetet vad en "carpaccio" egentligen är, och eftersom hon studerar mat kunde hon svara mig att det är typ som rått kött.

Och kanske hör jag bäst i en grotta, för gud vad det här var gott. Vill. Ha. Mera.

 

sevendays foodly 5

 

Varmrätten var stekt sik med citron-hollandaise och potatissallad, och jag fick istället för potatis goda varma grönsaker. Nu har jag valt fisk så gott som vid alla restaurangbesök jag gjort detta år (vilket i och för sig inte är många) men kommer verkligen att börja välja fisk framför kött fler gånger. Det är så intressant att få smaka på nya smaker, och få lite variation i sin kost. / med vänliga hälsningar grottmänniskan. 

 

sevendays foodly 6

 

Efterrätten bestod av något som varken jag eller foodly-bloggarna trodde var glutenfritt, eftersom den där kakan ni ser i mitten var så fin och perfekt att den verkligen inte kunde vara glutenfri. Men det var den (jag frågade en extra gång av personalen) och jag mår bra idag. 

Så gott med iskall gelato, kaka och en pannacotta. 

 

Dock avslutade jag kvällen nästan med detsamma efter maten, eftersom jag hade en bit att köra hem och skulle upp okristligt tidigt nästa dag. Men det var härligt att få komma iväg på lite annat igår, få äta god mat och ba annars fixa upp sig lite. Nu ska det bli lika härligt att inte behöva fixa upp sig på lääääääänge. 

 

Men ja, det var min uppdatering om gårkvällen. Ska ni till Faros så ber jag er att äta den där förrätten som jag fick äta igår. Den kommer jag att minnas länge.

 

 

Kommentarer

 • Caroline H 18/08/2018 5:33pm (4 år sen)

  Ni ser ut att ha haft det jättebra! Hoppas så jag kan komma med nästa gång! :)

  • Caroline Eriksson 21/08/2018 9:34pm (4 år sen)

   Ja, det var en riktigt trevlig kväll. Hoppas på att kunna träffa dig också nästa gång! :)

 • Sandra Neuman 18/08/2018 9:14pm (4 år sen)

  Haha, jag undrar just vad Foodly-Hanne berättade för obehagligt just där (skratt-emoiji, eftersom jag inte skriver från telefon just nu). Men jaa, carpaccion va gudomlig!!!!!

Skriv en kommentar