bloggheader6

Söt sockerfri rabarbejpaj

Skrivet av Caroline Eriksson 11.06.2021 | 2 Kommentarer

Okej, nu ska jag för kanske femhundraelfte gången försöka blåsa liv i den här bloggen. Den är ju mig så kär, och jag är inte redo på långa vägar att släppa taget om bloggen. Än. Men jag får väl lov att acceptera att det här med att blogga inte ser ut som det gjorde för några år sen, och att jag inte behöver prestera hundra och publicera minst lika många inlägg på en vecka, månad och år. Utan att det räcker minst lika mycket till att bara skriva när man verkligen vill och känner för. När det finns något man vill minnas lite extra mycket, eller något bra man vill dela med sig av.

Och det vill jag ju.

 

Jag har börjat löpträna, och det skulle jag gärna skriva mer om, för det är så roligt. Vi (läs: Fredrik) har börjat bygga en stor lekstuga åt Nova, som ser ut som vårt hus. Vi har dessutom byggt en sandlåda (även där, läs: Fredrik). Jag har under vårens gång gjort tre examensdelar + tre praktiker. Har lyckats utföra två yrkesprov med barn närvarande. 

Jag vill verkligen inte vara en "duktig flicka" denna gång jag studerar, och bryr mig ärligt inte om betygen, för det räcker med att vara godkänt. Men ändå känns det gott i själen när jag får mer än mycket fina vitsord och beröm av människor som faktiskt uppskattar att ha mig hos dem, att jag måste få ge mig själv en klapp på axeln och tänka att: "Jag klarade det här. Helt själv. Hemma med en 1 åring.".

 

Så ja, det finns massor jag vill dela med mig av och skriva om. Och nu har jag bestämt mig för sommarlov, så månne inte jag ska kunna dela med mig av ett eller annat blogginlägg. Och gör jag inte det så finns ju alltid instagram, där jag är dagligen aktiv. carloine heter jag där.

 

Men nu tänkte jag börja med att dela med mig av ett recept, som med stor sannolikhet blir en favorit till helgens godfika. Om du gillar kokos och sockerfria bakverk, vill säga.

 

keto sockerfri rabarberpaj smulpaj

 

Söt sockerfri rabarberpaj.

 

Rabarber / botten: 

200 gram rabarber (skalade, tvättade och i bitar)

Kanel (hur mycket du själv vill ha)

Sötströ (valfritt på mängd och sort)

 

Smuldeg:

2 dl mandelmjöl

1 dl kokosflingor

50 gram smör

4 msk sötströ

Pikolite vaniljpulver (valfritt)

 

Smöra kakform / ugnsform och sprid ut rabarbern. Strö över kanel och sötströ enligt smak och tycke. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och tillsätt sedan smöret. Knåda ihop tills det blir en fin deg och smula sen över rabarbern.

Jag valde att göra lite extra smuldeg, för det är ju så gott.

 

In i mitten av ugnen (175° c) i 25 minuter / tills pajen fått lite färg och rabarbern är mjuk. 

Servera med grädde / vaniljsås.

Kommentarer

 • Madrona 11/06/2021 11:47am (18 månader sen)

  Ska testas! Känner på mig att denna kan vara "farligt" enkel att svänga ihop lite när man tycker, men vad fan, treat yo' self ;) Tack vare rabarbertriangeln i Yorkshire finns fältrabarber att få tag på från januari till september här, favorittillämpningen är nog en läskande kräm.

  • Caroline Eriksson 11/06/2021 12:22pm (18 månader sen)

   Den ÄR verkligen enkel att fixa, och så god! Men livet är ju till för att levas och njuta av. ❤️ Jag tänkte nästa gång använda smördegen och platta ut den på kakformens botten, och lägga valfri fyllning ovanpå (blåbär / hallon) och sen lite smuldeg ovanpå. Mums!
   Ska också testa använda 0,5 dl kokosflingor och öka med 0,5 dl mandelmjöl. Gillar kokos, men det tar lätt över. :)) lycka till och smalig måltid. 🥰

 • Wioleta Pazdzior 12/06/2021 10:19am (18 månader sen)

  Hej! :)
  Den ser och låter gott :) Men vad är sötströ för ngt?
  Hälsningar Wioleta

  • Caroline Eriksson 12/06/2021 11:15am (18 månader sen)

   Hej, tack! Sötströ är alternativ till socker, t.ex stevia, sukrin, björksocker m.m. :)

Skriv en kommentar