Bloggheader Caroline3

Spartips och vilda drömmar

Skrivet av Caroline Eriksson 09.12.2018 | 0 Kommentarer

Jag hade en vild lördagsnatt.

Handlade först en nachopåse som jag hade planerat äta samtidigt som jag skulle se en bra film. Stannade ändå av någon orsak vid en pub för att njuta av en öl. Du vet, en kvinna måste få leva lite, och en kall öl var det min kropp och själ behövde just då. Puben var ganska mörk och mysigt inrett. Med stora tavlor och bås med lädersoffor. Satte mig ned vid första båset, med fönsterutsikt och nära till dörren. Servitören, som var en man med långt och mörkt hår, tog min beställning och serverade samtidigt en liten tallrik med nachos åt mig.

”Gott” tänkte jag.

 
Tydligen var jag törstig, eftersom jag knappt hann få mitt stop öl innan det var tomt. ”Jaha”, tänkte jag då, och gick för att betala. När jag letar i väskan efter plånboken inser jag att min nachopåse jag tidigare köpt, är redan öppnad. Den långhåriga mannen hade serverat mig mina nachos! Skandal.

”Och det blir 100 euro” sa han och log.

 
Just när jag skulle skälla ut honom hur man inte öppnar någon annans chipspåse, samt att en hundring är alldeles för mycket pengar för en öl, så ringde alarmet på min telefon.

 


Det var dags att stiga upp och gå till arbetet.

 

 

Jag har haft otroligt vilda drömmar den senaste tiden. Många som jag inte kan förstå. Men den här drömmen som jag hade inatt kan jag ändå förstå varifrån den kommer.

 


Det började med att jag fick min telefonräkning. Sen jag bytte abonnemang för ett år sen så har jag varit riktgt nöjd. Telia verkade vara det enda företag som gav mig och min telefon full sändning. Vart än i skogen jag befann mig. Snabbt internet, förmånligt pris och aldrig några avbrott.

Dock så blev räkningen lite dyrare efter att det första året passerat, och en månad klarade jag mig innan jag ville ha det billigare igen. Så igår kväll loggade jag in på min personliga sida på Telia, kollade igenom några abonnemang och det hela slutade med att jag satt och chattade med kundservicen på kvällen.

Och jag hade det så roligt.

 
För det första fick jag svensk kundbetjäning på första försöket. För det andra var det en typ som hade humor, och förstod min typ av humor. 

Det hela slutade med att jag, som knappt ringer eller sänder sms, fick dubbelt så mycket samtalstid och sms. Supersnabbt internet, snabbare än det jag har nu, och allt till ett billigare pris än jag har nu. 


Det enda jag gjorde var att be om att få det billigare, och det lyckades. Fick bara lite mer på köpet, och det ska man inte klaga på. Nu har jag räknat ut att jag sparar in 72 euro på ett år. SJUTTIOTVÅ EURO. 

 

  

Så kvällens tips från mig:

  • Vill du spara in pengar utan att göra något ”extra”? Se över dina abonnemang! Är du nöjd med det telefonföretag du har? Behåll dem, men se till att pruta lite på kostnaderna.
  • Var alltid snäll! Den här härliga typen jag chattade med igår fick komplimanger och ett stort tack för den goda servicen jag fick, på mitt eget modersmål. Det märktes via chatten att den här typen gillade sitt arbete, och jag fick energi av hen.
  • Sov så gott, och dröm vilda drömmar.

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar