bloggheader6

Spelade Pokemon Go - mötte polis!

Skrivet av Caroline Eriksson 18.07.2016 | 1 Kommentarer

Jag är duktig på allt jag vill. Och så har det varit hela mitt liv. Som liten var det roligt med läxor endast efter första skoldagen, sen var det tråkigt. Speciellt den finska läxan var det värsta som fanns. Jag grät och sa "putraha" snabbt, när man skulle säga "puuuutaarha". Men att plugga  Pokemon  och lära mig alla de 151 första pokemons utantill, det var hur lätt som helst. Jag hade alla pokemonkort och de var en av mina käraste ägodelar.

 

Ni har väl knappast missat att det nu finns ett spel till telefon som heter Pokemon Go. I Amerikatt och England springer hundratals människor runt kyrkor och jagar pokemons. Här i Petalax är det inte lika många som springer runt. Men pokemon finns det. Och jag är nu fast besluten att catch 'em all.

 

Igår installerade jag och sambon  Pokemon Go  på våra telefoner och for på en unik promenad i byn. Sker liksom aldrig att vi aktiverar oss och promenerar, men det gick lättare att ta en sväng till fots genom byn igår. Hamnade vid Petalax-statyn, kyrkogården och bakom baren fanns en och annan pokemon.

 

När jag stod i ett dike och yrade efter pokemons kom en familj gåendes förbi. Mamman i familjen frågade: ”Jagar du pokemons?” och jag ba ”Jååå”.
Vi mötte också på en polis som tittade lite underligt på oss, men han sa bara ”Jahaa” och fnissade när han förstod att vi jagade pokemons.

 

Förutom att  Pokemon Go  är bra, på grund av all motion man får, så blir man ju dessutom social och träffar människor.

 

PokemonGo1

 

Här står jag vid metallskroten för att fånga en råtta. 

 

PokemonGo2

 

Här sitter jag och försöker tyda kartan vart jag ska gå för att hitta den söta lilla fågeln. Eftersom det var lunchtid vid baren, valde jag att ta en liten omväg, istället för att hoppa över staketet till förvånade matgäster.

 

PokemonGo3

 

Att gå ut med soporna kan vara tråkigt, men ett tips är att stoppa ut en pokemon dit så får man en roligare orsak att vara vid soptunnorna. 

 

PokemonGo4

 

Här försöker jag lokalisera Rattata och fånga in den för gott.


PokemonGo5

 

GOTCHA!

Kommentarer

  • sevendays.fi/lagombackan 18/07/2016 3:02pm (6 år sen)

    Alltså haha! Min man erkände sent igårkväll att han hade varit tvungen att svänga in till abc och fånga några pokémons när han kom från jobbet en dag förra veckan ;D Jag tror att om jag provade på det där så skulle jag definitivt fastna!
    Så har jag lite roligt åt hashtaggen också. Liksom pokemongo? Det låter som ett teds nya ord ;D Du ditt pokemongo!

Skriv en kommentar