bloggheader6

Sticka en kanin.

Skrivet av Caroline Eriksson 05.07.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

För tillfället arbetar jag natt för fulla muggar, och jag försöker verkligen att inte falla för frestelsen att förvandlas till en zombie. Även om det inte händer så mycket om dagarna (eller nätterna för den delen, halleluja!), så vill jag ju uppdatera le bloggen. 

 

Dagens första blogginlägg blir ett DIY-tips, igen! Jag tänkte visa dig hur du enkelt, och nu menar jag på riktigt enkelt, stickar ett kramdjur. Till ett barn, djur eller varför inte dig själv? 

Jag valde att sticka denna kanin till våra katter. Detta skedde dock för ett par år sen, och har ärligt talat ingen aning om vart katterna har gömt kaninen idag. Så jag får väl ta och göra en ny likadan.

 

 

Det här behöver du:

Garn

Stickor  eller  virknål

Nål

Bomull

(kattmynta om du vill göra en katt glad, eller hög)

 

Gör så här:

 

IMG 9312 1

 

1. Sticka en fyrkant, eller nåt så nära en fyrkant. Sy en trekant, som jag har gjort på bilden. Du behöver vid det här skedet inte ta en annan färg, som jag gjorde. Det gjorde jag ba för att visa hur man syr. Dra åt i tråden, men inte helt!

2. När du drar åt i tråden så märker du hur det börjar likna en kanin. Nu är det ba dags att fylla med lite bomull i det som ska bli kaninhuvudet. Jag la även lite kattmynta i huvudet.

3. När du har ett runt och fint huvud så är det fritt fram att dra åt hela vägen, och sy fast så inte huvudets fyllnad far på villovägar.

4. Nu är det dags att börja sy ryggen, men lämna ett hål så du kan fylla kroppen med bomull (och kattmynta).

 

IMG 9341

 

5. Fyll kaninen med bomull (och kattmynta) tills den blir rund och gosig.

6. Sy fast baken.

7. Sen är det ba att pynta kaninen som du vill den ska se ut. Jag valde att ge den ögon, nos och en rumpa av påskfjädrar. Sen är den färdig!

 

IMG 9388

 

Katten Mohicana, som annars är väääldigt lat av sig, blev som en kattunge på nytt när hon fick krama om kaninen. Mr Fantomen fick inte ens nosa på den.

 

IMG 9389

 

Mohicana gav kramdjuren betyget 10 av 10, och vägrade släppa taget om den.

Den underbara virkade mattan vi har önskar jag att jag kunde säga: "Den har jag virkat själv", men nej. Mattan är köpt från ett loppis i Jeppis, där någon härlig människa säljer massor av virkade mattor hen har gjort. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar