bloggheader6

Sticka skönt och snyggt halsskydd

Skrivet av Caroline Eriksson 06.09.2021 | 1 Kommentarer

Som jag skrev förra veckan, så har jag kommit igång med stickningen och vågat testa sticka annat än bara strumpor och vantar. Först ut var Bladrillejakke, som jag faktiskt har påbörjat på nytt. Beställde efter det mjukaste garnet som finns, så nu får barnet en till, fast i annan färg.

I väntan på att garnet skulle hitta hem till mig, behövde jag ett till och lite mindre projekt. Även det här något jag aldrig tidigare stickat. 

 

I det gulligaste och skönaste garnet som finns, Drops Merino Extra Fine, har jag stickat ett halsskydd åt Nova. Mönstret hittade jag på Drops egen hemsida, deras Rainbow Unicorn Set, och till detta projekt använde jag knappt 100 gram garn. Jag gjorde den lite längre på axeln, för jag ville den skulle värma ordentligt på axlarna, men annars har jag lyckats följa ett mönster igen till punkt och pricka. Nästan så jag blir imponerad av mig själv.

 

Det var så roligt, och gick så snabbt, så kommer nog att sticka fler. Kanske jag får en egen nästa gång?

 

stickad halsskydd kauluri 1stickad halsskydd kauluri 2stickad halsskydd kauluri 3stickad halsskydd kauluri 5stickad halsskydd kauluri 6

 

Läs även:

Då jag stickade en Bladrillejakke

Sticka fuskfläta / De vackraste strumporna jag någonsin stickat.

Sticka två strumpor på samma gång med magic loop

Kommentarer

  • Christina 12/09/2021 6:42pm (19 månader sen)

    Perfekt! Jag råkar ha två nystan drops merino extra fine. Så nu ska Einar få sig ett halsskydd också.

    • Caroline Eriksson 14/09/2021 7:17pm (18 månader sen)

      Så bra! :D

Skriv en kommentar