bloggheader6

Strömsöbarntröjan

Skrivet av Caroline Eriksson 11.10.2021 | 0 Kommentarer

Jag har verkligen fastnat för det här med att sticka, och stickar varje dag. Ibland kortare stunder, ibland längre. Men alltid något. För bara några månader sen så hade jag aldrig vågat på att sticka något annat än mina strumpor jag stickat. Eftersom det var strumporna jag kunde utantill, och det jag kände mig bekväm med. Men det är nog så viktigt att man vågar komma utanför sin komfortzon, och det är det jag har gjort nu. Sista dagen av augusti stickade jag mitt livs första kofta, två veckor senare hade jag stickat den andra koftan. Och nu har jag stickat mitt livs första tröja.

 

Strömsöbarntröjan.

 

Jag började på med Strömsöbarntröjan samma dag som mönstret släpptes, men fick panik halvvägs eftersom jag tyckte tröjan såg så liten ut. Jag stickade då den i storlek 2 år, men rev upp allt och började sticka på en storlek 3 år. Knappt en vecka tog det, men dagar då jag stickade mer, och dagar då jag stickade endast 15 minuter. Ärmarna stickade jag samtidigt med magic loop tekniken (samma teknik jag använder mig av när jag stickar två strumpor samtidigt). Men det var så roligt, och tröjan blev så fin. Det var också första gången jag blockade ett plagg, och det var så värt det. Kommer hädanefter nog blocka allt jag stickar (men kommer fortfarande nog tycka att väntan på att plagget ska torka kommer vara för lång, man vill ju använda det med detsamma!).

 

Igår hade i alla fall Novas Strömsöbarntröja torkat, och var redo att användas. Hon tyckte den var mjuk och fin, och den håller henne varm. Eftersom den är stickad i storlek 3 år så finns det växmån. Bra det, så har man glädje av plagget längre.

 

Mönstret till Strömsöbarntröjan hittar du här (länk). Jag använde mig av 4 + 1 garn av Drops Merino Extra Fine, och använde rundsticka 3,5 mm till hela tröjan. 

Stromsobarntrojan Caroline 1Stromsobarntrojan Caroline 2Stromsobarntrojan Caroline 5Stromsobarntrojan Caroline 6Stromsobarntrojan Caroline 7

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar