bloggheader6

Supermåne, dramatiska hönor och grillsäsong.

Skrivet av Caroline Eriksson 24.02.2019 | 0 Kommentarer

Det är ett par dagar sen sist jag varit aktiv på sociala medier (för insta-stories räknas väl inte?), och det har varit så skönt. Jag har fyllt mina lediga dagar med telefonen på ljudlöst, och bara tagit dagen som den kommit.

Det här är lite av allt det jag fått vara med om de senaste dygnen.

 

21.02.2019

Supermånen på torsdagskvällen.

 

Skådat och fotograferat fullmånen.

På torsdagskvällen hann Fredrik åka iväg hemifrån, på väg till nattskiftet, när min telefon ringde. Det var Fredrik som ville uppmärksamma mig om att det var ovanligt stor fullmåne, och jag klädde på mig varma kläder och gick ut för att fotografera. Medan jag stod ute i mörkret och frös, så surade jag över en trädkvist som var mitt framför månen. Så här i efterhand så gav den bara lite mer karaktär åt bilden.

 

Astrid Lindgren.

Sett filmen "Unga Astrid", som handlar om Astrid Lindgrens ungdom och unga vuxna år. Om allt det man kanske inte visste om henne, eller en film att se även om du kan hennes hela historia. En mycket bra film som berörde. Alba August som gestaltar Astrid i filmen gjorde ett otroligt fint jobb!

 

Organiserat datorn.

Borde ha gjort det för evigheter sen, men nu är tusentals bilder och dokument sorterade och organiserade på externa hårddiskar, och jag känner en lättnad i bröstet. Det är skönt med ordning och reda.

 

IMG 2428

Morgonsolen i lördags.

 

Vaknat av solens strålar.

På lördagsmorgonen hade jag sett fram emot och framför mig hur jag sov bort halva förmiddagen, bara för att jag kunde det. Istället vaknade jag innan klockan slog åtta, av att det var dagsljust och solens strålar hade hittat in i vårt mörka sovrum.

Istället för att ligga kvar steg jag upp och njöt av en lugn och vacker morgon. Solen värmde kropp och själ, och jag är så tacksam att vi är på väg mot varmare tider.

 

Skrattat så tårarna sprutat.

Igår kväll hade vi ett par vänner över till oss, och tillsammans tittade vi på Melodifestivalen. Det här med mellon är ingenting som annars hör till mitt liv, eller som väcker något slags intresse hos mig. Men vi hade så roligt när vi såg på Melodifestivalen, eftersom vi alla har samma sjuka humor, och sömnframkallande ballader fick oss alla att skratta så tårarna sprutade.

 

Hönsen skrämde slag på mig.

I morse när jag gick till hönshuset kunde jag höra på långa vägar hur hönsen kacklade. Mina hönor är annars så lugna och tysta av sig, så jag förstod att något var på gång, och när jag kom in i hönshuset fick jag panik. Helmi, hon som varit på SPA några gånger, gick runt och såg ut att hon hade svårt att andas. Hennes öga såg irriterat ut, och jag tog med detsamma upp telefonen och ringde Fredrik. 

Bar in hönan, som vid det här laget var lugn som en filbunke, och tog in henne på toaletten. Undersökte henne och såg att det där ögat som äcklat mig några minuter tidigare nu såg perfekt ut. Hennes andning var som vanligt igen, och hon verkade ba tycka att det var mysigt att få vara inne i huset fram och tillbaka.

 

Efter detta så var det som om ingenting hade hänt. Säkert hade hönorna gjort upp om rangordningen. Helmi hade fått sig ett hack av en annan höna och fick en liten panikattack. Eller något. Huvudsaken är att hon mår bra nu.

 

Jag skrämde slag på hönsen.

Det var dags för en storstädning av hönshuset idag, och det är inte svettigt enbart på grund av att det är fysiskt arbete. Utan även för att hönor är så otroligt kränkta varelser, och de tror att hela deras hem och trygghet ska försvinna, ba för att man mockar ut lite kutterspån och halm.

En höna flög ut från hagen samtidigt som hon förbannade mig och grepen. Hönan Fleur följde efter och flög raka vägen upp på taket till ladan som finns på vår mark. Där satt hon och funderade på livet. Jag var mycket imponerad hur högt hönan kunde flyga.

 

Även om det kan vara ganska svettigt, dramatiskt och verkligen händelserikt med höns, så är jag så glad att ha dem i mitt liv. De är ju för det mesta roliga.

 

Grillsäsongen är startad.

Jag har även ätit grillad mat, i dagarna två. Kanske jag och Fredrik äter grillat nu i ett halvår, innan vi äter "normal mat" igen? 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar