bloggheader6

Sushi av blomkål.

Skrivet av Caroline Eriksson 24.08.2017 | 1 Kommentarer

Taggar:

I början av året testade jag på att ha en vegetarisk vecka, ba för att se hur jag som köttätare skulle klara av det. Det gick, men var inte roligt. Mestadels för att min mage strejkade, och den första tanken var att grönsaker inte är bra för mig. 

Men magen slutade inte krångla, och jag insåg det var magkatarr jag hade. Grönsaker går alltså bra, men inte stress.

 

Så efter att jag lugnat ner mig så fastnade jag verkligen för vegetariskt. Ätit två blodiga biffar på åtta månader, och resten har varit kyckling (små mängder) och ba korv om man ska se till kött. Jag älskar mina vegebiffar och är helt galen i sötpotatis. Det sistnämnda skulle jag kunna leva på dagligen.

 

Sen  läser  jag  om  blomkålen som ingen vill ha, och internetvärlden (läs: foodly.fi) startar en revolt / alternativt en räddningsaktion för blomkålen. #LEVLOKALT kan man hashtagga sin maträtt gjort av lokala råvaror av. 

Detta är en favorit i repris, där jag tagit vara på blomkålen & gjort min absoluta favoriträtt sushi! Det här ska jag äta idag igen.

 

resizedimage800533 lchfsushi 1

 

Riset:

1 blomkålshuvud

pikolite salt

100 g philadelphiaost

lite risvinäger (vet inte hur mycket det är i färdiga sushi-kit, men jag tog hälften av påsen)

 

Gör så här:

Riv blomkålshuvudet med ett rivjärn. Koka upp tills det blir lite mjukt och låt sedan svalna något. Under tiden kan du hacka alla ingredienser som behövs till din sushi. Blanda sedan i risvinäger och philadelphiaosten i blomkålsriset och rör om.

 

(mer info under nästa bild)

 

resizedimage800533 lchfsushi 2

 

Jag vek ett noriark på mitten, för att det skulle bli lättare att rulla, samt spara lite på noriark.

La försiktigt ut "riset". Hade sett på en youtube-video att man ska visa respekt för maten när man lagar sushi. Sen att jag råkat stiga i philadelphiaost jag gett åt katterna, svärde och stod med endast en socka på mig, det är en annan historia...

 

En sushi kan man fylla med precis vad man vill. Min nuvarande favorit är sushi med vårlök, tonfisk & majonnäs. Och lite gurka om jag kommer ihåg att lägga dit den.

Så, idag behöver jag alltså inte fråga någon annan vad jag ska äta för mat idag. Jag fick tydligen inspiration av mig själv, och tänker äta blomkåls-sushi. Nam nam!

 

Kommentarer

  • Sofie 25/08/2017 10:27am (6 år sen)

    Ser helt super ut! Ska definitivt göra blomkåls-sushi nu på veckoslutet :)

Skriv en kommentar