bloggheader copy

Ta hand om vaginan

Skrivet av Caroline Eriksson 19.07.2018 | 2 Kommentarer

Ibland känns det som att det här livet går ut på att vänta på bättre tider. Ju äldre man blir, desto bättre blir livet. Men hur jobbigt är det inte att ha vetskapen om det, medan man är 15 år och 15 år ifrån att kunna bli lite tryggare och lugnare?

 

Jag scrollade igenom instagram och såg hur Cissi Wallin delat med sig av en undersökning Aftonbladet gjort, där det kommit fram att en av tio unga kvinnor vill operera sitt kön. Med unga så menar jag kvinnor i åldern 16 till 29 år. De över 30 har accepterat sitt underliv så som det är skapt, eller får annat att tänka på.

Gick in på facebook och scrollade, och ser att Amanda delat med sig av samma nyhet.

 

Jag tycker bara det har gått och blivit en knasig värld vi lever i, och det är ett under att man har klarat sig utan större men.

För i butikerna finns det parfymerade bindor så ens menstruation ska dofta blommor, reklamer i tv som berättar för en hur bekväm man känner sig när man är len (jag måste vara en ytterst obekväm människa) och människor som på allvar funderar att skönhetsoperera sitt könsorgan för att göra det mer attraktivt. För andra? För en själv?

 

Ska jag berätta en hemlighet? Könsorgan är aldrig attraktiva, hur vi än skulle operera dem.

Men vi alla har dem, och alla är lika unika och individuella som personen som har dem.

 

Även om inte pressen var lika stor när jag var yngre och porren inte var lika tillgänglig (eller så hade jag inte lika stort behov att söka efter den),

så kunde även jag tänka om mitt underliv såg ”normalt” ut, speciellt efter att ha läst tonårstidningar för unga tjejer.

Medan andra fyllde ut sina bh'ar med papper och sockor, så gav även jag mina bröst en extra tanke om de borde vara större. Om jag borde vara vackrare och mer attraktiv. Inte för mig själv, men för någon annan.

 

Tänk då att leva idag, där så många får bilder av andras könsorgan skickade till sina telefoner. Där du bara behöver skriva en bokstav fel för att hamna på en porrsajt, eller där reklambilder är övermanipulerade och där många tror att en kvinnas könsorgan ska se ut som ett litet barns,

eller att kvinnor med hår på benen och under armarna är utomjordingar.

 

Vi måste börja bli snällare mot oss själva och andra, och sluta vara så kritiska mot våra egna kön. Som på sant. Det finns annat att lägga energi på, och andra att ge sin energi åt (ifall du umgås med en porrskadad person).

För sist och slutligen är det ganska tråkigt att vänta 15 år på något man kan börja göra redan idag.

 

vagina2

En hårig snippa från pixabay.

 

Dagens tips från mig till dig:

- Ta hand om snippan. Ge den den bästa vård du kan.

- Ta hand om ph-balansen. 

- Låt den luftas.

- Spruta inte parfymer på den.

- Gå regelbundet på papa-prov.

- Sluta fokusera på hur den ser ut, och istället fokusera på hur den mår. Ingen kommer att döma dig på grund av ditt utseende av könet, och skulle någon av någon orsak göra det, så är det ingen du vill umgås med.

Kommentarer

 • N 19/07/2018 4:49pm (21 månader sen)

  Dokumentärserien Line fixar kroppen, som finns på Yle-arenan är bra att se för alla som tror de har ful kropp eller någon felaktig del på sin kropp.

  • Sandra Neuman 20/07/2018 11:56am (21 månader sen)

   Man skulle ju tycka att snippan är det sista man behövde fundera på att operera, den ska liksom ändå vara inne i trosorna. Skulle en sexpartner döma en för hur snippan ser ut så är det nog något allvarligt fel på den personen!

 • Hanna Rosvall 20/07/2018 3:25pm (21 månader sen)

  JA! Köpte just ett Yoniägg och ser fram emot att stärka min connection till snippan med hjälp av den. Ett så viktigt område som tyvärr ofta blir bortglömt <3

Skriv en kommentar