bloggheader6

Tänk om människor skulle besiktas?

Skrivet av Caroline Eriksson 30.06.2016 | 1 Kommentarer

Det är mystiskt hur nervös man kan vara i för en besiktning. Det är ju inte jag som ska besiktas. Men jag känner liksom hur det känns för röda faran. Inom kort ska någon människa slå på henne och granska hennes yttre. Hur mycket ser de egentligen till hennes inre? (Hoppas inte mycket, för jag har inte städat bilen)

 

Tänk vad knasigt det vore egentligen om vi människor behövde genomgå en dyr besiktning varje år. Endera får vi tuta på och köra ett år till, eller så behöver vi fixa till lite rynkor och skavanker. Kanske byta någon lös skruv. Eller flera lösa skruvar. Kanske så får vi beskedet att: Underkänd. Till skroten.

Jag hoppas ni vet att ni är hur godkända som helst, alla, trots rynkor och skavanker som troligen man bara själv ser. En lös skruv är inte hela världen och det viktigaste är att man är trogen och sann. Till sig själv och andra.

 

Nåja. Jag sänder lite kärlek till röda faran. Hon är trogen. Startar i alla väder och är bensinsnål som bara den. Ett kap helt enkelt. Hoppas besiktningmannen inser det också.

 

Inte min röda fara, men en bil som också måste besiktas.

image5

Kommentarer

 • S 30/06/2016 4:09pm (6 år sen)

  Jag tycker inte det vore så dumt med en människobesiktning. Man kunde ta lite rutin blodprover och ekg och sånt. För tex. Diabetes är en sjukdom man kan gå med länge utan att den upptäcks. För sen när det väl upptäcks har det redan gjort stor skada!

  • Caroline Eriksson 01/07/2016 6:37am (6 år sen)

   Det finns ju årskontroller man kan göra. Speciellt om man vet att man har anlag för att få t.ex diabetes eller hjärt- och kärlssjukdomar så är det ju bra man är extra noga med att förebygga att inte få det och kolla upp sin hälsa. Men. Är man yngre får man inte kallelse, då får man ta ansvaret själv att kolla upp sin hälsa :-)

   • S 01/07/2016 7:31am (6 år sen)

    Jag vet att man kan få gå på årskontroller. Men nu handlade ju inlägget om besiktning av människan. Så jag syftar på obligatoriska årskontroller. Finns många som inte går till läkaren före det blir jätte akut.
    Och man kan ju få diabetes fast man inte har det i släkten.

Skriv en kommentar