Tankar man tänker under nattskiftet

måndag 17 juli 2017 - 06:00 | 1 Kommentarer

Jag har ju hela den här sommaren arbetat natt, och kommer att göra det tills jag tar semester. Vilket inte är många arbetsskift kvar. Kan räkna dem på en hand.

 

Även om det är härligt att vara vaken då andra människor också är det, mestadels för den sociala biten, så måste jag erkänna att det har varit riktigt nyttigt att få vara för sig själv de där 10 timmarna på nätterna.

Man hinner liksom reflektera över livet, stanna upp. Sånt är ju skönt. Man förvandlas också ganska snabbt till en som inte reflekterar alls, och ba tar händelser som de kommer. En som kan fortfarande tänka, men ba låter tanken svischa vidare utan att den borde ha någon större påverkan på ens liv.

Och det är ännu skönare.

 

Vad är då dessa tankar som kan svischa förbi på nätterna? Jo, de här:

 • Väggklockor, varför ska de låta så otroligt mycket på nätterna?! På dagarna reflekterar man inte ens över dem, men med detsamma klockan slagit 21:00 är det som att de får ett eget liv. Tick, tack, tick, tack. I 10 timmar.
 • Varför blir jag superpigg klockan sju på morgonen, när jag äntligen får åka hem för att sova?
 • I Petalax finns det massor av harar...
 • Men inte en enda igelkott. Var är alla?! Kan man ”plantera” dem hitåt? Är det ens bra att ha igelkottar i trädgården?
 • På tal om att plantera. Vet ni av någonstans varifrån jag kan få ”Marble Queen” gullrankan, som är betydligt mer vit än grön, skriv en kommentar! Eller ge mig en stickling eller två. Jag älskar gullrankor, men har inte just den sorten.
 • Har ni också nån stickling på ”Monstera”-växten så tar jag tacksamt emot.
 • Varför ska alla på youtube * hacka med sina naglar på precis allt de tar i? Knack knack, ba.
 • Var det där en mus jag just hörde? (svårt att säga då klockan låter så mycket)

 

Och det är väl det man orkar tänka på en natt. Sist och slutligen så är det inte mycket som pågår i hjärnkontoret. Man ba e.

Under förmiddagen ska ni absolut kika in på bloggen! Jag kommer att visa och skriva om massor av roliga saker.

 

 

* Här drar jag alla över en och samma kam, hej! Jag älskar youtube, för det är det bästa tidsfördrivet och det finns alltid något att se på, vilket humör man än är på.

 

IMG 1055

1

Kommentarer

 • N

  17.07.2017 09:26 (4 månader sen)

  Intressant. Beundrar dig för att du orkar i den branschen och speciellt att du orkar nattskiften. Men hur är det, är det sen enkelt att få sömn på morgonen och hur länge sover du faktiskt sen? Tack för din blogg.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.