blogghedaear

Till alla mammor: ni är så coola!

Skrivet av Caroline Eriksson 13.05.2018 | 0 Kommentarer

Idag vill jag sända en extra tanke till alla mammor. Till alla ni som önskar att få en dag kalla er mamma. Vet ni vad? Ni är helt underbara. Ni räcker till, så var den ni är. Hoppas ni får sova en hel natt, och vakna utvilade. 

Jag tänker på min mamma. Jag tänker på min svärmor. Jag tänker på alla mina vänner som de senaste åren blivit föräldrar, och hur otroligt häftigt det har fått vara att se dem växa i sin mammaroll och lära känna de underbara barn som nu även är en del av våra liv.

Hur ni alltid verkar ha allt, och nu menar jag ALLT, i era väskor. Hur otroligt coola ni är. Jag lyfter på hatten för er, och hoppas att jag själv får uppleva det liv ni lever, även om det skrämmer mig lika mycket.

 

Nu får ni läsa en text jag skrev till mamma för ett år sen, och så hoppas jag att ni har haft en underbar dag och helg.

Puss på er.

 

1915567 102824778879 1935111 n

 

”Varje barn behöver en trygg punkt. Någon slags vuxen som tar sitt ansvar, gör sitt bästa. Som inte visar hur tungt det är, trots att det sällan är en dans på rosor. Ett barn behöver få möjligheterna och utrymmet att få utvecklas i sin egen takt. Springa utan gummiband som drar en tillbaka. Testa sina vingar, kunna falla mjukt. Få regler och en tid för att vara hemma att följa.

 

Min trygga punkt har varit mamma. Och fortfarande är. För fastän jag är vuxen och bort långt ifrån idag, så är hon den person man alltid vill, och kan, ringa för att prata med.

 

Idag har jag tänkt extra mycket på min mamma. Världens bästa mamma. <3

 

Helt galet att idag försöka tänka sig in i mammas situation, för snart 28 år sen. Ung, yngre än vad jag är nu, och ensamstående. Men banne mig vad hon var stark. Bäst. Gav mig en helt underbar uppväxt, och aldrig skulle jag ha märkt av att det skulle ha varit tufft.

Aldrig att jag skulle ha känt av känslan att jag saknade något. Jag hade allt.

 

Och störst av allt var kärleken.

 

Som en lejoninna har hon stått vid min sida hela livet, och gjort allt för sina barn.
Idag tackar jag henne för alla verktyg hon gett mig att klara mig här i livet. Du är bäst.”

 

 

”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek,

så kommer folkvettet av sig själv.”

- Astrid Lindgren, 1907 - 2002.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar