bloggheader6

Tillökning i (djur)familjen!

Skrivet av Caroline Eriksson 15.06.2018 | 2 Kommentarer

Det känns lite halvt pirrigt att skriva det här nu, men jag kan inte hålla mig. Vi väntar tillökning i vår familj.

 

”Jag har drömmar om ett eget hus, med egen gård och utsikt över norrskenet. Och höns. Frågan är bara hur jag ska få sambon övertalad.”

Det här skrev jag 21 mars 2016, då jag var hönsvakt.

 

Och vet ni vad? Nu sker det.

Nu har vi vårt hus, med egen gård och utsikt över norrskenet. Och nu blir det höns.

 

I förrgår gav Fredrik mig något slags klartecken att jag kunde bli hönsägare, eftersom jag inte skulle ha hjärta att skaffa något djur ifall han vore helt emot det, och idag börjar jag bygga hönshuset.

Egentligen hade jag tänkt hitta en gammal lekstuga att fixa upp, men insåg att det skulle bli lika mycket arbete och betydligt mer ryggskott att ha höns i en lekstuga, än att bygga från noll. Att ha dem i ett litet hus där man kan stå rakt upp är guldvärt, speciellt när man ska städa. Allt material till hönshuset har vi redan, så det blir så gott som gratis.

Dessutom kommer hönshuset att se ut som vårt eget hus, så det är bara ett plus i kanten.

 

Eftersom jag längtat efter höns i två år så har jag redan googlat fram vad som behövs för att få till ett funktionellt året runt boende för hönsen, och nu kan jag knappt vänta, utan vill börja på att bygga med detsamma! Det kommer att bli så bra isolerat, med möjligheter till plusgrader även på vintern. En stor inhägnad åt dem att vara ute på, även om vi tänkt låta dem gå fritt med oss ute på gården.

 

Jag hade först tänkt hitta vuxna hönor som kan ge mig ägg från dag ett, och det är jag ännu öppen för, men så hittade jag en hönsras jag föll för vid första ögonkast.

Om tjugo dagar borde mina nya familjemedlemmer kläckas, och det är rasen Mille fleur (benbefjädrad urdvärg), som betyder ”tusen blommor” på franska. Det ska vara en tålig, men liten ras, som värper bra, ruvar gärna, är sociala utan att vara flaxiga och blir lätt tama. Alla ska jag döpa till vackra franska namn. 

 

Nya spännande tider väntar, och nu ska jag börja bygga ett hus.

C'est la vie!

 

rooster 1336423 1280

chicken 1224520 1280

Googla på "Mille Fleur" för att hitta mer info och bilder om mina höns. Eftersom mina ligger och ruvas på nu, så hittade jag dessa bilder på pixabay.

 

 

Vill ni ha en bloggserie om hur jag bygger mitt hönshus?

 

Kommentarer

 • Finurliga fröken 16/06/2018 12:59am (5 år sen)

  Åh va mysigt med höns! Det hade vi för två somrar sen och det var så mysigt. Dels att bara sitta i trädgården med dom men också att kunna gå och hämta ägg. Vi fick också några kycklingar och det var så mysigt att se hur dom växte upp.

  • Caroline Eriksson 16/06/2018 12:01pm (5 år sen)

   Åh, låter som drömlivet. Mina kycklingar kommer det ju att ta ett tag för innan de ger mig ägg, om jag inte hittar någon vuxen höna innan, men jag ser så fram emot att se dem växa upp. Vi ska låta dem gå både i sin utegård och i trädgården med oss. :)

 • Sara 16/06/2018 2:30pm (5 år sen)

  Här är också en som drömmer om hönor! Kanske det blir av nästa sommar! Blir roligt att följa med ditt projekt!

  • Caroline Eriksson 17/06/2018 9:20pm (5 år sen)

   <3

Skriv en kommentar