bloggheader6

Tills cancern skiljes oss åt

Skrivet av Caroline Eriksson 01.11.2016 | 0 Kommentarer

Förra veckan var jag på kursen  ”Livet  i  dödens  närhet”  och det var intressanta föreläsare hela dagen. Att föreläsa sist på dagen brukar ju vara värst. Folk är hungriga, trötta och baken smakar trä av stolen. Men inte då.

 

Dokumentären  ”Tills  cancern  skiljer  oss  åt”  gick raka vägen till mitt hjärta, och det var Magdalena Snickars som föreläste för oss 200 vårdare i slutet av dagen. Om hur det är att vara anhörig och hur det är att se den man älskar mest av allt, sakta försvinna.

 

Alla hade suttit tysta mest hela dagen, men när Magdalena frågade om någon hade frågor, förvandlades hela aulan till något som kan liknas en Oprah-show. En lärare sprang runt med mikrofon och kvinnor delade med sig av sina egna känslor och erfarenheter.

Om styrkan som infinner sig när man minst anar det. Sånt syns ju inte på utsidan, när du möter någon på gatan, men alla har vi något att lära andra med genom att berätta. Från min plats såg jag flera som satt och mindes. Grät.

Många hade frågor om hur man går vidare, hur man klarar av något sånt här. Magdalena hade det bästa svaret.
”Jag har inte patent på några svar”.

 

För så är det.

 

Ingen annan, förutom du själv, kan ha svaret på vad som hjälper dig att finna styrka och tröst. För vissa är det Gud, för andra är det att få dela med sig. Ingen annan, än du, kan säga vilka val som är rätt för dig. Den väg andra gått, behöver inte vara den som får dig tillbaka.

Men respekt, acceptans och massa kärlek – det tror jag leder oss fram genom livet. Vad annat som finns vid vår sida är helt enkelt individuellt. Det känner vi inom oss, i magen och hjärtat, vad som är rätt för oss.

 

 

Även om jag inte har patent på några svar som automatiskt hjälper andra i livet, så tänker jag fortsätta berätta. För min egen skull och för att någon annan kanske finner tröst och styrka i mina ord.

 

Kram till er alla. Och se dokumentären ”Tills cancern skiljer oss åt” om ni inte gjort det.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar