bloggheader copy

Tips på årets bästa podcast!

Skrivet av Caroline Eriksson 23.03.2018 | 2 Kommentarer

Jag lyssnar inte på så mycket poddar, men när jag gör det så ska det vara bra poddar. Typ som livet. Allvar blandat med humor.

 

Min favorit är "From the Heart: Conversations with Yoga Girl", där jag alltid får skratta och känna hög igenkänning. Som till exempel avsnittet jag lyssnade på igår, som handlade om när Rachel tänkt tanken på att klona sin italienska vinthund Ringo. Hur många gånger har jag själv inte tänkt tanken på att klona Mr Fantomen? 

Annars har jag lyssnat mycket på "Penntricket" med Cissi Wallin och Lady Dahmer, som jag rekommenderar åt alla som vill veta mer om feminism eller även här känna hög igenkänningsfaktor på hur samhället är uppbyggt med detta patriarkat. 

"Vattnet går" med Nina Campioni är till för alla som vill höra förlossningshistorier från verkligheten, utan censur. Genom podden får man möta kända och okända kvinnor som berättar om sina graviditeter, förlossningar och moderskapet.

 

Och nu har jag funnit den podd jag inte vetat att jag behövt i mitt liv, men som på bara några minuter kom på första plats av alla dessa poddar: Mark Levengood och Jonas Gardell har blivit med podd!

Deras podd heter "Mark & Jonas", och är den mysigaste podden jag lyssnat på. Det är, som jag skrev i början, allvar blandat med humor och jag skrattade så många gånger att jag glömde räkningen till sist. Speciellt när Mark skulle ha sin husmorsskola och tipsade om gummihandsken som bekämningsmedel mot katthår på soffan. 

Det enda negativa är att de 46 minuter som avsnittet var kändes för kort. Hade säkert kunnat lyssna en hel dag på dessa människor och deras tankar om livet.

 

Skarmavbild 2018 03 22 kl. 21.54.41

 

Klicka på bilden för att komma raka vägen till podden. Annars kan du bara söka upp "Mark & Jonas" i valfri app som spelar upp poddar, och förhoppningsvis finner du året härligaste podcast. Jag längtar redan till nästa avsnitt!

 

Kommentarer

 • PJ:s byffé – från by till fe 23/03/2018 8:03am (2 år sen)

  Det var ju ett riktigt bra tips på en ny podd som Jonas och Mark har gjort. Både rolig och tankeväckande. Frågan är bara hur skall man få tid att lyssna på alla poddar och göra alla annan aktivitet som idag är tillgänglig för den moderna människan.

  • Caroline Eriksson 23/03/2018 11:45am (2 år sen)

   Det bästa med bloggar, poddar och videos på youtube är att man inte behöver följa med slaviskt - utan kan spara det tills man själv har tid och lust att följa med och lyssna. :) Jag brukar ibland kunna ha upp till 20 olyssnade poddavsnitt, och väljer då att lyssna på det avsnitt som tilltalar mig då för stunden. :)

 • Nina Campioni 24/03/2018 8:15am (2 år sen)

  Åh vad roligt att du gillar podden, vad glad jag blir! Stor kram från Nina som gör Vattnet Går

  • Caroline Eriksson 24/03/2018 8:27am (2 år sen)

   Och vad jag blev glad att få din kommentar! Jag har följt din podd sen start och den är så viktig! :)

Skriv en kommentar