bloggheader6

Tomma sidor att göra vad jag vill med.

Skrivet av Caroline Eriksson 01.10.2018 | 1 Kommentarer

 När jag insåg att denna månad började på en måndag så såg jag en ypperlig chans till att starta en ny bullet journal. Förutom att mina gamla bullet journal började vara fylld av text och konst på varje sida, så var jag även redo att starta på nytt. 

En ny bok, med massa tomma sidor att göra vad jag vill med.

 

Om min förra bullet journal innehöll slutskedet av vårt husbygge och livet därefter, så ska det bli spännande att se vad den här boken kommer att innehålla. Jag vet inte än, men det jag vet är att det är jag som får bestämma vad som ska finnas i den här boken. 

 

bullet journal elsa beskow 1

De tre sista månaderna av året. På den tomma sidan har jag tänkt printa ut mina favoritbilder från året som gått sedan och klistra in som minne.

 

Det är ju det som är det fina med bullet journal: att det är så mycket i ett. En kalender, anteckningsblock, post-it lappar, dagbok och konstverk om vartannat. Det är bara vad du gör det till, och det som känns bäst för dig. För mig verkar det fungera med kreativt kaos med ordning och reda mellan varven.

 

En bullet journal finns ju inte till för att göra livet svårare för dig, utan tvärtom: det ska underlätta ditt liv, göra det lättare att planera dina dagar samtidigt som du har plats för att vara kreativ och utvecklas.

 

bullet journal elsa beskow 2

Halvt terapeutiskt att sitta och skriva en massa siffror.

 

Min nya bok är inte en Leuchtturm1917, som jag hade tidigare, utan en billigare variant men minst lika bra. Det är väl det första och kanske viktigaste jag vill få fram när det kommer till bullet journal, att vara kreativ eller existera överhuvudtaget: du behöver inte det dyraste och bästa för att få nytta av något materiellt eller ha roligt. 

 

Och roligt, det har jag när jag pysslar i min bullet journal. 

 

Men många verkar missuppfatta vad det här med bullet journal egentligen går ut på. Som tror att man måste ha en dyr bok och ett lager av pennor, ifall världen skulle gå under. Det behöver du inte. Du behöver bara en penna och häfte / bok.

 

bullet journal elsa beskow 3

Årsvy för första halvåret av 2019. Längst ner har jag listat födelsedagar, och ovanför kan jag lista event som sker i framtiden.

 

Jag får så mycket mer fria händer med en bullet journal än jag någonsin haft i jämförelse med en digital kalender eller färdig papperskalender. 

Vet inte exakt vad det beror på, men jag upplever att min bujo gör det lättare för mig att minnas, samtidigt som det tänds en gnista av kreativitet inom mig som sedan får flöda fritt.

 

Och ja, jag använder mig av den, vilket jag aldrig har gjort med vanliga kalendrar.

 

bullet journal elsa beskow 4

Mina höns och hönshuset har en egen hashtag på instagram! #hönshuusi

 

I min nya bullet journal så har jag skippat några sidor från min gamla bullet journal. Till exempel har jag skippat menskalendern, eftersom den håller jag koll på elektroniskt. Jag håller inte heller längre koll på följare på olika sociala medier, utan tänker nu mest satsa på att ha riktigt roligt i min nya bullet journal och försöka få den att göra mig lite mer kreativ. 

 

Det verkar som att det är mer kreativitet jag vill ha in i mitt liv, och det skapar jag på det här sättet.

 

Det här uppslaget du ser närbild av är något jag bara såg som en rolig grej, men som jag redan haft mycket användning av. En samling på olika hashtag's att använda mig av på instagram, med små illustrationer som visar vilken kategori de hör till.

 

bullet journal elsa beskow 5

Jag älskar Elsa Beskows illustrationer.

 

Min månadsvy för oktober-månad. Det är här jag håller koll på möten, arbete och annat roligt som sker under månaden. Nytt för denna bok är att jag ska försöka att rita en bild och hålla ett tema för varje månad. Oktober fick bli inspirerad av Elsa Beskow och alla hennes underbara illustrationer. 

 

Den här månadsvyn har jag testat att ställa upp på många olika sätt, men det du ser nu är det som fungerar bäst för mig. 

 

bullet journal elsa beskow 6

Det är så spännande att börja testa på att rita människor. Verkligen utanför min komfortzon.

  

När jag började med bullet journal sökte jag efter all information jag kunde hitta på internet, och sökte inspiration på pinterest och youtube. Det är mitt tips till dig; se hur andra göra, ta till dig det som berör dig och gör något eget av det! 

 

Alla sätt och stilar fungerar ju inte för alla, och hur underbart är det inte att vi alla är olika? Världen skulle bli ganska tung om den endast var svart och vit, medan den skulle vara utmattande av att hela tiden vara i färgsprakande färger. Viktigaste är ju att vi gör det vi mår bra av, utan att skada oss själva eller andra.

 

bullet journal elsa beskow 7

Ser du vad det står på fredagens ruta? "Fantomens fredag".

 

Jag ville inte börja min nya bullet journal med att klippa sönder sidor, så jag pausar min älskade "dutch door" nu för en månad framåt och hoppas att det här sättet ska fungera fint för mig att planera mina dagar. Denna design kommer trots allt på en andra plats.

 

Här skriver jag upp när jag ska arbeta, blogginlägg och vilka dagar de ska upp (om det handlar om samarbeten eller planerade blogginlägg). Jag skriver upp om viktiga samtal att ringa och en kort kommentar om hur dagen har varit. 

På så sätt får jag in en kalender med en känsla av dagbok.

 

bullet journal elsa beskow 8

En av mina favoritböcker som barn, Tomtebobarnen, var det som fick mig att vilja göra detta tema. 

 

Och det här med att göra illustrationer inspirerade av Elsa Beskow var ett riktigt bra beslut av mig att göra. Jag som inte vågat mig på att rita människor tidigare kommer nu att komma utanför min komfortzon ordentligt, samtidigt som jag får något fint att se på varje dag.

 

Köpte mig färgpennor för 1,50€ och ska nu försöka lära mig att rita med dem, istället för vattenfärger. Det kan ju vara bra att lära sig något nytt mellan varven.

 

 

Håller du koll på livet med en bullet journal,

eller vill du lära dig mer? Skriv en kommentar!

 

Kommentarer

 • Gina 02/10/2018 6:20pm (5 år sen)

  Såå intressant att läsa om din bujo! Jag har nu gått å snöat in mig på bullet journals och vill gärna börja på en egen. Jag undrar var du har köpt dina bullet journals och tillbehör?

  • Caroline Eriksson 02/10/2018 6:27pm (5 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket! Kul att du gillar mina uppdateringar. Min allra första bujo var ett häfte från matbutiken för 50 cent. Min andra beställde sambon åt mig från Leuchtturm1917's hemsida, och min tredje beställde jag från Kärkkäinen.
   Tillbehör är vanliga pennor från matbutiken och mina micron och faber-castell pennor minns jag inte varifrån jag köpt dem. Googlade efter dem och beställde dem därifrån det var billigaste ????

Skriv en kommentar