bloggheader6

Trädgårdsdrömmar

Skrivet av Caroline Eriksson 31.05.2017 | 4 Kommentarer

 Jag blev glad när Pernilla skickade och frågade vad vi har för trädgårdsdrömmar, för det är väl något jag inte har bloggat om? Huset blir ju 120 kvadrat, och vi äger 6500 kvadrat skog  (i början sa jag hektar, så de flesta bönderna höll på att bli till sig av hur mycket mark jag ägde, haha!),  så det är ju en hel del att pyssla med. 

I det här förhållandet är det Fredrik som är den med gröna fingrar. Visst, jag har lyckats hålla gullrankor och elefantöron vid liv, men annars är det han som pysslar på med trädgård och växter.

 

Men nu när jag ändå är skogsägare och husägare, så har det vuxit fram något slags intresse för inredning och det gröna livet. Jag kommer nu att visa er en fjärdedel av den mark vi äger, och vad vi tänker göra med den. Samt mina fina paint-kunskaper. ;-)

 

huusi 1 2

 

Välkommen till den tolv meter breda infarten! Vi fick den vackra nummern 25 som husnummer, och vår bästa grävare Skinnars tog fram den vackraste stenen som fanns under all skog som hussten. Nu är vi på jakt efter STORA siffror, gärna i svart, att fästa på stenen. 

På sidan om husstenen så har Fredrik radat en mindre mur av stenar. Nu i sommar ska vi plantera marktäckare, från vår nuvarande trädgård, vid de stenarna. 

 

Det kommer att vara ett projekt i sig att gräva upp allt som vi nu har i trädgården, för att få till huset, men det är så värt det. Det ska liksom kännas grönt, skönt och välkomnande att komma hem. 

 

huusi 1

 

Från vår gård har vi fixat en liten väg ner till den svingamla ladan och det som en gång i tiden varit en infart. Vi vet inte vad vi ska göra här.

Infarten ska vi i alla fall öppna upp igen, och använda den när vi är lata och vill köra raka vägen till huset. ;-)

 

I sommar så ska vi  (läs: grävaren)  i alla fall fixa till stenmuren så den blir jämn och fin, samt ta dit jord så vi får en gräsmatta att gå på. Grus blir lite för grått för min smak.

 

huusi 3

 

Här är vi på det som ska bli gräsmattan och den plats man kan springa av sig. Här ska det finnas en terrass, som jag först funderade på att glasa in. Men har märkt nu att det blåser absolut ingenting vid vår tomt, även hur mycket det skulle storma, så det är helt onödigt. Glaset skulle väl bara spricka sönder av hur varmt det blir, om det redan nu känns som söderriket? 

 

Istället börjar jag leka med tanken att ha en badtunna, som Fredrik längtar efter, bland buskar och körsbärsträd.

 

huusi 2

 

Det räcker som inte med att vi ska bygga hus och biltak med förråd, utan vi ska även fixa ett växthus av gamla fönster att odla gröna saker i och mysa i. Platsen du ser är det vi ser från vardagsrumssidan och tvättstugan. Vi ska hugga ner lite mer träd och njuta av solsken.

 

Fredriks kollegor har redan varit givmilda och lovat oss syrenbuskar och körsbärsträd, så jag är så lycklig. Jag älskar att äta körsbär och syren doftar så himla gott.

Är det några bärbuskar jag vill ha här så är det rödvinbär. MUMS! Vi har även nu massor av jordgubbsplantor, så de får flytta med oss.

 

 

 

huusi 4

 

Fotot är taget från där vårt biltak med förråd ska stå. Vi har som tänkt rada en massa stenar mot det som nu är en brant kulle, och bygga en trappa som går från garaget upp till huset. 

Men nu behöver jag era tips och råd. Hur ska man bäst bygga en trappa som inte blir livsfarlig och hal? Hur skulle man kunna göra det snärtigast?

 

 

Det här var alltså lite hur vi drömmer om hur gården ska se ut. Vi hinner säkert ändra oss flera gånger innan vi börjar på, utan passar mest på att känna in naturen nu och vad som blir bäst för oss. 

Kommentarer

 • h 31/05/2017 6:54am (6 år sen)

  Har du testat GRÖNA vinbär? Jättegoda, smaken ngt mellan vita och svarta vinbär.

  • Caroline Eriksson 31/05/2017 10:52am (6 år sen)

   Efter din kommentar och har googlat lite så är jag sugen på gröna vinbär också. Tack för tipset!
   Kommer säkert att ha många bärbuskar. :) (vilda hallon växer redan vid tomten)

 • Nina 31/05/2017 10:43am (6 år sen)

  Kan tipsa on Hanna Hoijar gällande husnummer, där får ni nog hur stora som helst :D

  • Caroline Eriksson 31/05/2017 10:53am (6 år sen)

   Tack för tipset! Följer henne redan på instagram och älskar hur stora siffror man kan hitta där. :D
   Borde låna olika numror i olika storlekar för att se vilken som ser bäst ut på stenen.

 • Hanna 31/05/2017 11:04am (6 år sen)

  En trappa med värmeslingor kanske? Typ golvvärme fast för utomhusbruk så slipper man sanda och salta
  Typ http://www.alleco.se

 • Sandra Neuman 31/05/2017 11:23pm (6 år sen)

  Eller så gör ni typ avsatser och lägger grus på trapporna. Men då ska ni komma ihåg att sätta ordentlig markduk under och ett tjockt lager grus -så fäster inte ogräs. Eller lite coolare, trappor med mossa!

  Älskar att du har påskliljor i växthuset ;)

  • Caroline Eriksson 01/06/2017 11:22am (6 år sen)

   UUUH. Låter också bra! Tror du skulle ha massor av häftiga idéer till gården! :)
   Hahhaa, å joo angående påskliljorna. Man tager vad man haver. ;-)

Skriv en kommentar