bloggheader6

Två år utan cigaretter

Skrivet av Caroline Eriksson 28.01.2019 | 1 Kommentarer

Förra veckans onsdag var en speciell dag, som likväl passerade utan att jag gav dagen en tanke, eller varför den betydde något extra för mig.

Det var dagen jag varit utan cigaretter i två år.

 
Två år.

 
Bara det att jag inte reflekterade eller uppmärksammade dagen, förrän idag då jag kom ihåg att det kanske var något speciellt förra veckan, måste betyda något. Kanske att jag helt och håller är fri från cigaretter nu? Eller vadå ”fri”? Låter som om jag varit slav under någon annans vilja. Jag gjorde ett eget val att röka i många år, och på samma sätt gjorde jag ett val att sluta.

 


Det var inte en dans på rosor att sluta, men det var lättare än jag trodde.

Jag minns inte när, men det kom till sist en dag då jag inte längre tyckte att cigaretter doftade gott. Då jag inte längre drömde om nätterna hur jag rökte en tobak, och då ens reflexer inte ville tända en cigarett i vissa situationer.

Det var mitt eget val att sluta röka, och det gick ju med facit i hand så mycket bättre än jag och många andra trodde. Jag fick göra det i min egen takt, på mitt eget sätt, och det gick vägen.

 
Nu, så här två år senare, så kan jag konstatera att jag är exakt samma person nu som då. Bara lite längre hår, mer erfarenhet i livet och lite mer pengar på kontot. Även om jag hade önskat att jag skulle bli miljonär med detsamma jag skippade cigaretterna.

Nu behöver jag ju inte, och längtar inte efter, cigaretter längre. Men kom att tänka på att vare sig man är beroende eller inte så har vi nog alla något vi behöver dagligen. Något som ger en känslan att något fattas om man är utan de(n)t.

 

IMG 1834 

6 SAKER JAG ANVÄNDER MIG AV DAGLIGEN 


CITRONER. Att äta som de är och citronsaften varje morgon.

STICKADE STRUMPOR. Världens bästa. Kan sticka strumpor själv, och skulle sticka oftare, om det inte vore för att det var så tråkigt att behöva sticka en kompis till den första strumpan.

HELKROPPSKUDDEN. Jag hade ju levt tjugoåtta år utan den, men efter att jag fick den i julklapp av Fredrik så har jag sovit så gott, och längtar efter att gå och sova. Den har gjort underverk!

TANGLE TEEZER. Använder folk ens såna nå mer? Mitt hår behöver i alla fall en tangle teezer flera gånger om dagen. Världens bästa.

BÖCKER. När vi hade strömavbrott i 44 timmar så saknade jag inte instagram eller facebook så mycket (att skriva alls vore att ljuga). Istället så njöt jag av att läsa bok, och underhålla mig på det viset. Jag försöker se till att alltid ha en bok som jag läser.

ÖRONPROPPAR. Kan inte sova utan dem.

 
Och kaffe, kramar, pussar, tand- och handkräm och så förstås mat och tak över huvudet.

 
Vad behöver du varje dag?

 

Kommentarer

  • Sandra Neuman 28/01/2019 12:05pm (4 år sen)

    Barnen <3 Ah, det låter så klyschigt men alltså barnen, sömnen och maten är bäst.

Skriv en kommentar