Två månader, och så lite glädje på det.

måndag 20 mars 2017 - 12:00 | 2 Kommentarer

Idag är det exakt två månader sen jag slutade röka. Vissa kanske inte trodde det skulle gå, medan jag visste själv att det skulle gå bra. Personalen i butiken har slutat att göra sin reflexrörelse att lägga till ett tobakspaket bland varorna, och folk har slutat fråga om jag faktiskt har slutat röka.

Mitt rökfria jag har blivit en ny del av mig.

 

Förutom att jag fortfarande känner mig halvt förkyld, sen karaflunssan vid mellandagarna i julas, så har jag fått må oförskämt bra. Har som inte betett mig som en dramaqueen, värre än vanligt i alla fall, som sitter och gråter i ett hörn och har hemsk abstinens. Något sånt har jag inte märkt av. Den enda gång jag haft huvudvärk var då jag hade migrän, som jag annars brukar ha ibland. Mitt blodtryck har varit lika prima som innan jag slutade röka och inte har jag haft förstoppning heller.

Allt är som förr, ba att jag inte röker.

 

Förutom att jag har börjat tugga på en morot på väg till arbetet, vissa stressiga morgnar eller då har jag alldeles för lågt blodtryck. Men en morot är en helt okej vana.

 

Det gör mig rentav ganska glad att de här månaderna har gått så snabbt, och att jag inte haft en svag sekund då jag ens tänkt tanken på att gå tillbaka till gamla vanor. För det är ju egentligen det som det mesta handlar om, att skapa sig nya sätt att leva livet på.

 

13559106 10154048092043880 5877104554691379812 o

 

Och idag är en bra dag att vara glad på, eftersom det är den internationella glädjedagen.

 

Det finns så mycket omkring mig som ger mig glädje, och som jag dagligen är tacksam för.

Som jag sa i intervjun med Vega så vill jag vara så positiv som det är möjligt, för att det är det som tar mig framåt. Det är det som funkar för mig. 

 

Den här världen behöver mera glädje och kärlek, och varför inte börja med sig själv då? Sen om det smittar av sig litegrann så är det bara hemåt.

 

 

Vad gör dig glad idag?

2

Kommentarer

 • Lille john

  20.03.2017 22:35 (9 månader sen)

  Det är en fin och solig vårdag i Åbo. :) Och jag har inlett "hatt-säsongen". Har en tid velat ha en herrhatt och nu är det såpass varmt att jag kan bära den utomhus utan att frysa skallen av mig.

  • Caroline Eriksson

   21.03.2017 15:36 (9 månader sen)

   Åh! Skicka lite vårväder upp till Österbotten. Verkar som att det försvann till Åbo ;) Ps. Spännande och fint med hatt! Ett mode som knappast går ur tiden. :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.