bloggheader6

Två söta bilder.

Skrivet av Caroline Eriksson 04.08.2019 | 0 Kommentarer

För en månad sen delade jag med mig av en hel massa söta fotografier, och nu kommer jag att göra det igen,

Då var kycklingarna en månad gamla, och nu när de är två månader så har det hänt ett och annat:

 

1. De har vuxit ikapp sin Gullefjun-hönsmamma. Eftersom Houdini (den med den häftiga frisyren) är den enda vi vet med säkerhet är en houdan, så är det två andra blandraser och ett mysterium. Det blir spännande att se om de två andra blir lika stor som Houdini kommer att bli, eller om de stannar i samma storlek som de är nu (som resten av våra dvärghöns).

2. De är så roliga. De har blivit mer självständiga nu och bryr sig inte om att vara nära sin mamma hela tiden, även om de ändå är som en egen grupp; Gullefjun och hennes kycklingar. De springer runt och jagar insekter, mitt i allt hittar vi dem på vår terrass (tur att deras bajs fortfarande är små söta klimpar), de får mys varje kväll då vi håller om dem innan natten och de har allmänt blivit en del av hela flocken. 

3. Man har börjat se mer personlighet på de små kycklingarna (som inte är så små längre). Houdini, hon med frisyren, har störst personlighet. När hon springer hör man riktigt hur hon tar i och stampar med fötterna. Men springa, det gör hon sällan. Hellre ligger hon och vilar lite här och där, och stannar gärna upp medan de andra går för att ta en vilopaus. Det är även Houdini vi hittar på terrassen ensam, medan de andra gått en bit ifrån. Det kan bero på att hon inte ser så mycket bland allt hår, eller för att hon helt enkelt är världens mest chillaste höna.

"Lillis", som är den som är en klar tupp med sin röda kam och haklappar, är den som kan bli en riktigt fin tupp så länge han hålls snäll. Trots att han är yngst av alla så är han nyfiken. Kommer gärna nära och verkar allert på livet. 

Den helsvarta som fick lite bruna fjädrar är kanske inte lika social och kommer fram till en om hen är ensam, men vill vara alltid med resten av gänget hönsen. Det är även den svarta kycklingen som älskar när jag kastar kottar åt hen, så hen kan jaga dem. Här i veckan sprang också kycklingen runt med en mus och en tass från en ekorre eller annat djur (?!).  

Höns är inte vegetarianer om man säger som så.  

 

04.08.2019 104.08.2019 2

 

Vegetarianer eller inte, så är de här helt klart ett av de roligaste djuren man kan ha i sitt liv. Höns är så roliga och fina.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar