bloggheader6

Typ som jag brukade blogga förr

Skrivet av Caroline Eriksson 22.11.2018 | 0 Kommentarer

Du som har läst min blogg länge vet att jag tidigare delade med mig mycket av naturfoto på bloggen. Att vara den där som går ut och njuter av naturen "bara för att" har alltså inte varit min grej, men att balansera stenar och fotografera naturen i närbild, det är något jag finner avkopplande. 

 

Så när jag i morse vaknade och trodde det hade snöat, men insåg att det "bara" var frost, bestämde jag mig för att fotografera den vackra omgivning jag bor i. Göra något roligt, medan jag höll koll på hönsen som fick springa av sig utanför hönshagen.

 

22.11.2018 1

 

För även om det känns halvt deprimerande att det nu kommer att vara vinter i flera månader framöver, så är det trots allt rätt så vackert med frosten som biter sig fast i det sista av sommaren.

 

22.11.2018 2

 

Jag hade nog knappast gått ut frivilligt idag om det inte var för de här hönsen, och trodde helt ärligt inte att hönsen heller hade velat gå ut. Temperaturen visade på -8° och katterna vägrade sticka nosen utanför dörren, så hur skulle hönsen reagera? 

Det som hände var att de hoppade gladeligen ut genom sin hönslucka, sprang till sitt favoritställe på gården och började picka i sig frost och frusna grässtrån.

 

22.11.2018 3

 

Så länge inte det blir en vargavinter (bokstavligen talat) så känner jag för första gången på länge att jag kanske kan ta och acceptera den här vintern som är på väg. Bara jag får skatteåterbäring och nya vinterdäck, så kan jag överleva ett par månader med lite snö och vackra vinterbilder.

 

22.11.2018 4

 

Det jag mest önskar denna vinter är att vi får bättre väglag än vad det har varit de senaste vintrarna. Vår väg sköter en privatperson om, och förra vintern så kändes det nästan ibland som om det var den enda väg som var ordentligt skottad och säker att köra på.

Är medveten om att mycket (läs: allt) handlar om pengar, men man måste ha råd att kunna anlita ordentliga fordon som klarar av de vintrar vi får här i Finland. Att man inte låter vägarna få djupa och livsfarliga spår, eller att man väntar till mitt i dagen innan man får skottad en huvudväg.

 

22.11.2018 5

 

Och det här är typiskt "gammalt" blogginlägg som jag brukade skriva förr. Med fokus på bilderna och någon lite tanke här och där. 

Vill du i framtiden ha fler naturbilder och se hur jag ser världen i närbild? Tryck på hjärtat, eller lämna en kommentar. 

 

Hur känner du inför att det håller på att bli vinter?

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar