bloggheader6

Ung, utåtriktad och utbränd

Skrivet av Caroline Eriksson 20.07.2016 | 0 Kommentarer

Ni har väl inte missat vilken snygging som uppenbarade sig, än en gång, på svenska Yles hemsida och facebook igår? JAG. Artikeln heter  "Ung, utåtriktad och utbränd"  och är från min intervju i Myteriet i juni. När jag läste igenom artikeln blev jag begeistrad över vilka smarta saker jag kunde säga i direktsändning, trots att jag mest var störd på att jag hörde min egen röst i hörlurarna. Jag läste med djupt intresse varenda ord och sa  ”BRA CARRO!”  till mig själv.

 

I skrivande stund har  214 människor  delat artikeln på facebook, och jag tycker det är en fin siffra för att handla om något som många kanske helst vill vara tyst om. Förutom gilla-knappar har artikeln fått flera hjärtan, och här sitter jag från hammocken och skickar er hjärtan och tummar upp!  Ni är underbara.  Jag är glad för varenda en som vågar dela med sig av sina egna erfarenheter.

Framförallt  för  att  det  innebär att man har  i den stunden  redan vågat se till sig själv och sättet att tänka och reagera. Första steget till förändring är att se inåt.

 

Eftersom jag älskar att tala och fundera över livet så har jag inte svårt att prata om ämnen som många vill gömma under sängen tillsammans med dammråttorna. När man pratar, med sig själv och andra, ser man en klarare bild av det hela. Man kan lära sig mycket och utvecklas som människa.

Jag är inte samma människa som innan utbrändheten, och om sanningen ska fram så vill jag vill inte vara henne heller. Idag har jag mer självdistans och samtidigt mer kontakt med mig själv än någonsin. Jag vägrar tillåta någon behandla mig illa och jag tar ingen skit, som Grynet skulle säga. Gör jag något så är det för att det känns rätt i kropp och själ. Och ibland märker man det först när man gett sig in i något, och då är det bara att göra det bästa av saken. Men alltid, alltid, alltid vara sann mot sig själv och andra.

 

Fnissar lite när jag läser slutspurten på artikeln där jag sa att ”jag är tacksam över att jag fått uppleva både sjukdom, utbrändhet och allt var livet ger. Glöm bort bekymmer, sorger och besvär”. För i sekunden efter började låten  ”Var nöjd med allt som livet ger och allt det som du kring dig ser”  spela i mitt huvud.

 

 

Den här månaden firar jag fem år som friskförklarad. Från en kronisk sjukdom. Allt är möjligt.

Och du är okej. Även om och när du inte är på topp, så är du okej.

 

Klicka på bilden för att komma till artikeln.

ungutratrikadutbrand

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar