bloggheader6

Utan el sen igår kväll

Skrivet av Caroline Eriksson 02.01.2019 | 1 Kommentarer

Ingen kan missa att det är världens storm på gång nu. Som tagen från en skräckfilm är det kolsvart, och det enda ljud man kan höra är när det viner ilsket runt fönstren. Viner, som ser ut att bli den enda dryck jag kan dricka denna morgon. Varför?

Det har varit mörkt i vårt hus sedan 22:30. 


Igår kväll var det mörkt från och till i längre perioder, men passligt till min läggdags blev det kolsvart och vägrade bli ljust igen. Jag trodde ju att allt skulle fixa sig under nattens gång. Att det inte 2019 kan vara möjligt att ha ett strömavbrott på flera timmar. 


Men nu vaknade jag och insåg att allt är mörkt. Fortfarande.

 


Reningsverket som annars lyser upp både gård och hus som en nattlampa är kolsvart.

Ingen belysning i huset.

Ingen ventilation. 

Vi är utan värme.

Vilket innebär att även hönsen är utan värme.

Min telefon som skulle bli laddad under natten har endast 30% ström. 

Inget morgonkaffe. 


Och det är därför jag skojade om att behöva dricka vin till frukost. Lugn ba, det är inte så usligt att jag börjar dricka alkohol klockan halv sex på morgonen. Än.

 

 

Jag har sett på mycket zombiefilmer och överlevnadsfilmer, som visserligen är på film, men allt börjar från en och samma plats: desperation. Då något man har lärt sig att överleva med inte längre fungerar.

El är trots allt superviktigt, och jag får ta och lära mig att koka kaffe över öppen eld om det här ska hålla i sig. 

 
Det är ju tur man inte är mörkrädd.

 

DD02FE99 A3D5 4944 BA0D 72B7B488008C

 

Nu ska jag sminka mig i mörker, se till så hönsen mår bra och sen fara extra tidigt till arbetet så jag får någon kaffe. Ser ut att vara el nere i byn.

Kommentarer

  • Sandra Neuman 02/01/2019 3:54pm (5 år sen)

    Vi var bara utan ström i korta stunder till en början, och sedan en lite längre stund... men vi hade många batteridrivna ljusslingor så vi överlevde. Och stort batterilager (tack vare att wii-kontrollerna slukar en del). Och det bästa var nästan att rada de batteridrivna julgransljusen på sänggaveln, det blev så jättemysigt ^^

    • Caroline Eriksson 02/01/2019 3:58pm (5 år sen)

      Mysigt om det bara var en liten stund. Vi är nu inne på 18 timmar och det ryktas om att det tar flera dagar innan vi får tillbaka elen.

Skriv en kommentar