bloggheader6

Utbränd i direktsändning

Skrivet av Caroline Eriksson 08.06.2016 | 2 Kommentarer

Okej, så nu är intervjun i Myteriet i Radio X3M över. Tänkte först vilken välkomstkommité YLE ställt i ordning åt mig, för det var massor av finklädda människor i aulan. Det första de frågade var om jag ville ha lunch. Tydligen var det öppet hus vid YLE, och jag hade gärna ätit om det inte vore så att jag skulle prata i direktsändning. 

Johannes som arbetar där visade mig hur det funkade, vilken knapp jag skulle trycka på för att höras och så var det igång. Ni som lyssnade via X3M's sida och såg live-bild av mig från webcammen kunde kanske få er ett gott skratt. Jag visste inte att den var på och skojade mest och hade roligt när det spelades låtar.

 

Tänkte att hela svenskfinland hör hur mitt hjärta bultar. Medan jag pratade så hörde jag mig själv i hörlurarna och det är en intressant upplevelse. Var fem före att säga åt My att "Jag hör mig själv" men det var viktigare att fokusera på vad jag behövde få sagt. Så låter jag knackig, kanske tystnar eller upprepar mig så är det bara för att jag njuter av min egen röst. Känslan nu är hur lugn som helst. Jag behöver inte var kritisk åt mig själv och det går inte att göra något på ett annorlunda sätt. Man måste bara vara sig själv och så kommer man långt på det. 

 

 

Dagens samtalsämne var utbrändhet. Skulle ha kunnat stå längre än den halvtimme jag stod där. För det är så viktigt. Viktigt att alla vet att det är helt okej att bli egoistisk när det kommer till sin egen hälsa. Att ingenting är så viktigt här i världen att vi ska behöva gå under eller glömma bort oss själva. Att det som har betydelse är att vi är oss själva, utan hårda och orealistiska krav, och tar hand om det som betyder något. För mig är det kärleken, katterna, familjen och vännerna. TACK mina fina vänner som följde med mig idag. Och så arbetet förstås. Men allt annat kommer före att jag ska behöva vara så himla bra hela tiden.

 

OCH. Det är så himla viktigt att veta, även i stunder då det är förjävligt, att livet blir bättre. Idag är jag så trygg och glad i mig själv och är tacksam för allt vad livet har gett mig. Alla erfarenheter, även de dåliga, vill jag inte vara utan. För utan dem så skulle jag inte vara där jag är idag. 

 

Puss och kram. 

 

IMG 4164

Kommentarer

 • mariella 08/06/2016 6:02pm (7 år sen)

  Synd att jag missade det. Kan man höra det efteråt? hälsn en utbrändhets drabbad

  • Caroline Eriksson 08/06/2016 6:11pm (7 år sen)

   Jag tror att det går att lyssna på myteriet på arenan? Annars så skrivs det kanske en artikel om intervjun också, och då får du läsa mer vad jag sa och kanske höra ljudklipp! :) Jag meddelar så snabbt jag vet om det blir nån artikel.

 • Åsa 09/06/2016 9:50am (7 år sen)

  Jag lyssna på dej igår. Du säger så kloka å bra saker. Det var jättebra,och, du lät inte alls knackig,mera som om att du tänkte igenom vad du säger. Ha en bra dag!

  • Caroline Eriksson 09/06/2016 10:27am (7 år sen)

   Tack så mycket för din fina kommentar! Vad kul att läsa, och glad blir jag. :-)
   Tur att det inte märktes hur knepigt jag tyckte det kändes att höra mig själv. Tog först bort hörlurarna när jag skulle prata, men kom på att jag kanske skulle missa något vad My sa då ;)
   Ha en underbar dag!

Skriv en kommentar