bloggheader6

Utmaning: 24 timmar utan att klaga.

Skrivet av Caroline Eriksson 25.02.2019 | 1 Kommentarer

Måndag, måndag, måndag. En dag för förändring. En dag för att kunna klaga på hur otroligt trött man är på måndagar, och hur man gärna hade förlängt helgen med minst två dagar till. Vem du än är, och vilken inställning du väljer att ha, är helt och hållet upp till dig. 

Det här är den väg jag kommer att ta.

 

För ett år sen bloggade jag om en utmaning som handlade om att inte klaga på tjugofyra timmar. Känner att det kunde vara läge att göra det igen. Inte för att det skulle vara svårt att inte klaga, men för att det blir så lätt att man klagar helt i onödan. Att man drar ner sig själv och andra ner i en negativ grop, bara för att man inte kommer på något att positivt att säga. Och att man till sist hamnar i ett ekorrhjul där man inte ens reagerar på ens egna tankar och beteende. Man ba går per automatik runt och lever i ingrodda vanor. På gott och ont.

 

24.02.2019 1

Min favoritblomma, även när den inte blommar; nejlika.

 

"Vi kan själv bestämma hur vi väljer att bemöta en situation.
och även samma sätt vi väljer påverkar de omkring oss."

24 timmar utan att klaga, hur gick det?

 

Så idag tänker jag "utsätta" mig för exakt samma som jag gjorde för ett år sen. Om en halvtimme (när detta blogginlägg publiceras) kommer mitt alarm att yla i sovrummet. Fredrik kommer att väcka mig, och jag kommer att gå yrvaken till kaffekokaren, i hopp om att bli redo för dagen.

Och sen ska jag vara medveten om mig själv och mina tankar resten av dagen. Tänka innan jag talar, och inte klaga för småsaker. För det är helt onödigt att klaga eller stressa upp sig för sånt som inte har eller kommer att ske.

 

Jag kommer att vara lugn, glad och positiv. Och går det riktigt åt skogen, så är det en ny dag i morgon.

 

24.02.2019 2

 

Är du med i denna utmaning om att

inte klaga på 24 timmar?

 

Kommentarer

  • Sofia 25/02/2019 8:48am (4 år sen)

    Jag är med! Det här kommer bli spännande, för jag tror att man( iaf jag!) egentligen klagar på småsaker mer än man tror!

Skriv en kommentar