bloggheader6

Vad är kärlek?

Skrivet av Caroline Eriksson 05.12.2015 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Igår efter mitt "hora"-blogginlägg så nämde jag ju att det kanske var lika bra att inga lärare var närvarande då jag som tolvåring fick höra för första gången i mitt liv att jag var en hora. För vad skulle de ha sagt? Troligtvis att "han tycker nog bara om dig", för hur är det nu, börjar kärlek med bråk?

Det enda den meningen gör är att bädda för framtiden att människor får en fel bild av kärlek. Män som tror att det är ett okej beteende, för som barn har de fått höra att de tyckte egentligen bara om den flickan de bråkade med, och kvinnor som tror att de är värda att bli behandlade på ett sätt som till sist blir till psykisk misshandel. 

 

Kärlek är inte svartsjuk, destruktiv eller kontrollerande. Och är du i en sån situation så ber jag dig att våga svänga ryggen till och gå din egen väg. Det tar en tid att hitta tillbaka till dig själv eller bygga upp en självkänsla som är rättvis mot dig själv, men det är det enda man kan göra.

 

 

Kärlek för mig är det jag känner för min sambo. Att finna någon som accepterar och respekterar en fullt ut, som man gör tillbaka till personen. Någon man kan vara sig själv med. Att utvecklas tillsammans med, istället för att bara utvecklas med någon vid sin sida. Att stöda varandra till de mål och drömmar man har i livet.

När jag träffade honom hade jag inga planer på att träffa någon. Jag sökte inte och var inte beredd på att just den kvällen möta den viktigaste personen för mig och han som skulle bli min bästa vän. Vi fick ögonkontakt en längre stund, han frågade om jag ville ha något och dricka, och när jag som svar sa "VATTEN!" hämtade han ett litersstop till mig.

 

När vi började umgås släppte jag alla krav på mig själv eller känslan att behöva vara någon annan för att bli omtyckt. Att inte behöva ändra på sig, anpassa sig eller hålla tillbaka av rädslan att bli ensam.

 

Det viktigaste är att man släpper osäkerheten och den bild vi byggt upp oss själva, som vi tror att vi måste vara för att bli älskade. Det blir tungt att leva ett liv där vi inte kan vara oss själva fullt ut. Saken är den att vi kan aldrig bli omtyckta av precis alla, men när vi är och mår bra i oss själva så gör det inget om någon enstaka inte tycker om oss.

 

 

När du vågar ge av dig själv så får man så mycket mer tillbaka.

10516752 10152452953443880 5861617421734688783 n

Bild av mig och kärleken, 2014.

Kommentarer

Skriv en kommentar