bloggheader6

Vad är på gång?

Skrivet av Caroline Eriksson 31.07.2017 | 0 Kommentarer

Sex bilder ska försöka sammanfatta vad som riktigt är på gång vid huset. Det är väl nu folk börjar tröttna och tycker det inte händer någonting alls, med gudarna ska veta att det händer något precis varenda evigaste dag.

Jag och Fredrik håller fortfarande humöret uppe och arbetar sida vid sida för att få huset att bli beboeligt. Och bra går det.

 

pagangihuset 1

 

Vi spacklar, slipar, spacklar, slipar och spacklar ännu mer. Har lite dåligt samvete över det blivande barnrummet, som har blivit som alla förstfödda vår "testkanin"-rum. Den har nu fått så mycket spackel att det ska balansera samvetet och är näst intill perfekt.

Använder munskydd när jag kommer ihåg det. Resten snyter man ut på kvällen. 

 

För övrigt så är jag den förstfödda i mitt släkte, medan Fredrik är den yngsta. Kanske därför vi passar bra ihop?

 

pagangihuset 2

 

Den här veckan håller jag tummarna för att elen dras i väggarna, vilket betyder att sen är det ba fritt fram att dunka upp resten av väggarna. Vi har förberett arbetet lite för elektrikern så allt ska gå smidigt och borrat hål uppe i väggarna där elen ska dras.

 

pagangihuset 3

 

Det såg så enkelt ut att ja ba sa "Okej, ba du tar en bild!" när Fredrik frågade om jag skulle prova borra lite. 

DET VAR SVINTUNGT. Vilket kanske syns på min koncentrerade blick. Eller så har jag ba glömt glasögonen hemma.

Men ändå. Det var tungt. Och då har jag faktiskt blivit riktigt stark det senaste halvåret.

 

pagangihuset 4

 

Jag har rivit upp penningblad från vår nuvarande trädgård och flyttat till huset. De är riktiga marktäckare med gula vackra blommor det där penningsbladen, och jag har en föreställning att de ska ta över vår vackra stenmur och göra infarten till vårt hem ännu mer inbjudande.

 

Och som ni märker är det några dagar mellan att bilderna blivit fotograferade eftersom jag här har rosa hår. 

Jag kan vara också som någon vacker blomma.

 

pagangihuset 5

 

Och så blev vi i fredags ett steg närmre husets inredning. Vi tar i princip  ALLT  från Puustelli, och det är just därför Thomas Berglund var till oss för att kontrollmäta så allting ska passa perfekt.

 

Långa historien om kök och sånt kommer när jag fått vackra 3D bilder av husets inredning, så ni också får se hur fint allting blir. Men korta historien är att Thomas kunde trolla fram magi från mina beskrivningar av hur allt skulle se ut.

Och så började Fredriks ögon glittra när han såg resultatet av första 3D-utkastet, så då slog vi till.

 

pagangihuset 6

 

Thomas hade med sig minstingen, som gav vårt hus godkänt. Speciellt skogen som var fylld av "godis" (läs: blåbär). Dessutom fick jag använda mig av den kreativa ådran och fantasin, och trollade fram en leksak till barnet. 

 

Har som något minne att jag lekte med såna här små kottar när jag var liten. Dock hade jag tydligen förträngt att kott-djuren skulle ha något huvud, för det fixade Fredrik efteråt. :'D

 

 

He va he. Om det är något jag har lärt mig med husbyggandet är att det hela tiden händer något nytt, så snart har jag säkert nya nyheter att dela med mig av till er. Är det något särskilt ni vill läsa om eller undrar över, vare sig det handlar om hus eller livet överlag: skriv en kommentar så svarar jag på allt.

Puss.

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar