bloggheader4

Vad finns i min väska?

Skrivet av Caroline Eriksson 19.03.2018 | 2 Kommentarer

För två år sen hade jag en bekännelse här på bloggen, och det var att jag är 

väskoholic.

 

Medan andra samlat på klistermärken, skor eller frimärken så har jag samlat på väskor. Så pass att när jag för 10 år sen flyttade till en annan lägenhet i stan så hade jag inte bara en, utan två, flyttlådor med väskor i. Det blev vändpunkten då jag insåg att jag hade ett problem, och sålde och skänkte bort så gott som allt, för att endast behålla en.

 

Nå. För två år sen köpte jag dock två väskor. Båda i italienskt läder, märkes och allt. Superfina. Men den sista tiden har de inte alls varit behändiga. Jag bor på landet. Jag är i rörelse de gånger jag inte ligger stilla på soffan. Och jag behöver få röra armarna, mest för att jag gestikulerar enormt mycket när jag talar. Så nu har jag blivit med ryggsäck.

 

iminvaska 1

 

En Kånken för att vara exakt, i den gladaste färgen gul, och nu ska du få se vad som finns inne i den (och vad jag glömde att visa er).

 

iminvaska 2

 

Hade du sett min gamla väska, som jag inte städat på evigheter så hade du sett kvitton, papper, en tom tuggummipåse och ett paket kondomer jag slängde med mig i alla hast i flytten för två månader sen.

Idag är det betydligt mindre skräp och sånt jag faktiskt använder mig av varje dag.

 

Penal: I min gamla väska blev det lite väl trångt till sist att kånka runt med både bullet journal och dess penal, så trots att jag vill ha med mig min bujo överallt så blev det tyvärr att den lämnade hemma till sist. Nu kan jag dock igen ha alla mina pennor med mig, vart jag än går.

Bok: Sen vi flyttade in i huset så har det blivit lite dåligt på läs-fronten, men tänkte skärpa mig nu och börja läsa mer igen, innan våren och sommaren kommer igång på riktigt - och allt som måste göras då tar tid från läsandet.

Plånbok: Lite kul ändå hur jag tydligt är beroende av väskor, men inte känner lika faschination för plånböcker. Den här har hängt med i evigheter (sen det blev pop med stora plånböcker), och trots att den håller på att falla i bitar idag så får den vara kvar. Mest ba för att jag inte orkar söka eller köpa en ny.

Nycklar: och nyckelringen jag lagade idag. I min kånken förvarar jag mina nycklar i första facket för att alltid ha nära till dem.

Läppomada: För att mina läppar inte tycker om den vargavinter vi har upplevt i år.

Extern laddare: För att det alltid är bra att vara uppkopplad, eller?

Handkräm: Om mina läppar inte tycker om vinterkylan, så tycker inte mina händer om arbetshandskarna jag använder mig av på arbetet. De nitrila, utan puder, fungerar bra. Men de vanliga som är något pudrade så torkar ut mina händer i ett huj. Så jag behöver alltid smörja in mig.

Stickade vantar: Fyndade dessa på ett loppis i jeppis för många år sen, och än idag är de med mig.

Bullet Journal: För att jag tycker om min bujo.

 

Annat jag alltid har med mig men som inte är på bild är mina solbrillor och telefonen.

 

iminvaska 3

 

Här är nyckelringen jag gjorde idag. Eller gjorde och gjorde, jag la ihop tre olika saker och vips blev det prydnad till en nyckelring. Jag har en drömfrångade med en vacker turkos (min favoritfärg) i mitten. En ängel med charka, vårt livsenergihjul. Och så en reiki-sten.

 

Tänker att det ska ge mig mer harmoni, kärlek, styrka och hälsa. 

 

iminvaska 4

 

När jag skulle smörja mina händer idag på arbetet chockerade jag tydligen min kollega, som tjoade "Har du glidmedel?!" när jag tog fram handkrämen. Denna med argan (hur mycket argan det sist och slutligen är) är passlig att smörja in händerna med under dagen. Till kvällen så använder jag mig av en fetare kräm från apotekets egna märke.

 

iminvaska 5

 

Och på sidan av väskan har jag alltid med mig vattenflaskan. Försöker att dricka minst två såna här under en arbetsdag, och som du ser på bild så klarade jag det nästan.

Vilken tur att jag ändå har förstånd att dricka under dagen, och får i mig tillräckligt med vätska.

 

Och det var det jag hade i min väska. Var det något som förvånade dig? 

 

Kommentarer

 • Sandra Neuman 19/03/2018 8:44pm (23 månader sen)

  Jag har också gula kånken ^^ Men använder oftast min mans grafitgrå XL-kånken så jag har rum att bära hem matvaror efter arbwtsdagens slut ;)

  • Caroline Eriksson 19/03/2018 8:52pm (23 månader sen)

   Åh så kul att du också har en gul! Tycker mig inte ha sett någon med en sån, så extra roligt att just du har den. Bra smak från bådas sida ;)

 • CH 19/03/2018 9:11pm (23 månader sen)

  Du får köpa en sån här när plånboken ger opp ;)
  https://www.partioaitta.fi/shop/fjallraven-zip-wallet-F24216-ochre/?sku=7323450022419
  Eller en sån om du bara har kort i plånboken: https://www.partioaitta.fi/shop/fjallraven-zip-card-holder-F24218-navy/?sku=7323450022488

  • Caroline Eriksson 19/03/2018 9:13pm (23 månader sen)

   JA! Fast kanske i en annan färg än gul, så jag hittar den lättare. ;) För övrigt, så härligt med ljust foder nu så man hittar något i väskan. :D

Skriv en kommentar