Vad händer sen?

tisdag 12 september 2017 - 13:51 | 5 Kommentarer

Vad drömmer du om när huset är klart? Vad händer sedan?
- Pia

 

Jag bad er ställa frågor och önskemål på vad ni vill se här på bloggen, och ni levererar. Dagens vlogg ni fick se var ett önskemål, och nu spinner jag vidare genom att svara på en fråga. En annan fråga jag även kommer att svara på, men i ett annat blogginlägg, är angående ekonomin och hur man får det att gå ihop när man bygger hus.

Fortsätt kommentera & ställ era frågor, så får din fråga ett alldeles eget blogginlägg.

 

Dagens fråga handlar alltså om mina drömmar efter att huset är klart. Vad kommer att hända sen?

Nu är jag ingen spådam, även om min intuition är väldigt stark. Men om det är något jag har lärt mig så är det att ta en dag i taget. Bara gudarna vet vad som händer i framtiden.

 

Men man kan, och ska fortsätta drömma, även om livet ibland vill annat. Det är ju inte det som kan hända (gott som ont) som får en människa att fortsätta framåt och våga prova på nytt här i livet. Det är ju drömmarna och lusten att vilja. Den inre kraften som vi alla har inom oss. 

 

Just nu så kretsar mitt liv kring husbygget, vilket är rätt så självklart. Om ett år, eller bara några månader, kanske livet kretsar kring något annat. Jag skulle ljuga för er, och mig själv, om jag sa att tanken på barn och familjeliv aldrig susat förbi tankarna. För det har den. Speciellt varje gång någon frågat om vi planerar att skaffa barn. Som typ, senast igår.

Men det är inget som man kan planera på det viset, eller ens ha makten över. Så det här är det sista jag skriver om det för tillfället. Just nu kretsar livet bara kring huset.

 

Istället kan jag ta och lista upp några, av alla mina ”hundra mål i livet”. Det är typ bara att välja & vraka i vad jag vill ska ske i mitt liv i närmsta framtiden när jag ser på listan. När jag går igenom alla mål, märker jag att universum redan lyssnat till mycket, och jag kan kryssa av några mål. Men ändå.

Universum, lyssna noga nu:

 

- Gifta mig.

- Fara på regressionsterapi.

- Semestra i Lappland bland renar & norrsken.

- Spela på lotto och bli miljonär.

- Bli så självförsörjande som möjligt.

- DNA-testa mig, för skojs skull.

- Lära mig finska flytande.

- Bli fotograferad av en duktig fotograf.

- Få träffa en örn & uggla igen.

- Skriva en bok.

- Publicera boken.

- Aldrig jämföra mig med andra..

- ..men kunna inspireras av andra.

 

Å he va he. Viktigaste är att man inte blir rädd för livet, utan vågar fortsätta drömma stort och smått.

 

IMG 7859

Kategorier:

Frågor och svar

5

Kommentarer

 • Kajsa

  12.09.2017 15:17 (6 månader sen)

  Jag blir så frustrerad av de eviga barnfrågandet... När min högsta önskan var ett barn (som inte kom) blev jag jätte ledsen då folk frågade när det var dags och att man inte ska vänta för länge osv. Frågan om eventuell barnskaffning kan vara känslig oavsett om man vill ha barn, är gravid eller kanske inte alls ens vill ha barn :/. Man borde inte fråga om inte någon tar upp ämnet själv. Tack för en bra och inspirerande blogg förresten! PS, idag har vi världens underbaraste dotter så min dröm kom i uppfyllelse :)

  • Caroline Eriksson

   12.09.2017 16:18 (6 månader sen)

   Åh tack för din kommentar, och att du verkade förstå vart jag ville komma med blogginlägget. ;) Jag älskar slutklämmen på din kommentar. Grattis och all lycka till dig! <3 Tack för den fina kommentaren.


 • Lille John

  12.09.2017 22:21 (6 månader sen)

  Jag tycker alltid att frågan "När ska du skaffa barn" är ganska korkad. I mitt liv frågar folk när jag ska skaffa en kvinna, vilket bara låter mera absurt. "Skaffa"? Som om jag mitt i allt skulle stiga upp ur min datastol och säga "Nä, nu är jag trött på singellivet! Jag skall skaffa mig en kvinna!" Och så sticker jag till närmaste Claes Ohlsson, köper byggsatserna, läser manualen och bygger en kvinna? Och sen när jag och min perfekt ihopskruvade kvinna tycker att vi vill ha ett barn så köper vi tilläggsbyggsatserna från Claes Ohlsson och monterar ihop en bebis. (Om jag inte visste varifrån barn kommer så skulle det ge en ganska bra förklaring på varför jag behöver glasögon :P )


 • livingwithmycamera

  13.09.2017 10:28 (6 månader sen)

  Hör av dig om du kommer till Åbo nån gång så ska vi försöka uppfylla punkt 8 :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.