blogghedaear

Vad katten gör när jag sover

Skrivet av Caroline Eriksson 09.01.2019 | 0 Kommentarer

Vet inte om det beror på min helkroppskudde, eller om jag alltid somnat på tre sekunder för att sedan hamna i något komaliknande tillstånd. Men jag har börjat sova som en riktigt kunglighet den sista tiden.

Sov igenom hela stormen, och hade inte vaknat trots att flera träd fallit på grannens gård och de varit utomhus och sågat halva natten. Inte heller vaknade jag natten till igår, när Fredrik hade fullt upp med Leila.

 

Tio minuter före den här historien började, hade jag gått och sova med Fantomen och Mohicana. Tydligen somnade jag med detsamma, eftersom jag var helt ovetandes om det som hände sen.

Leila hade lämnat att sova på soffans ryggstöd, med Fredrik som fortfarande såg på tv. Plötsligt ryckte Leila till, som om hon drömt en mardröm, och rusade till terrassdörren. Hon tog sedan fart till framdörren, och sprang fram och tillbaka, livrädd som om det hade åskat utomhus. 

När hon inte lugnade ner sig, och började krafsa mot dörren, sa Fredrik åt henne på skarpen och släppte ut henne. 

 

Det han fick se då var Leila som så snabbt hon bara kunde rusade till flaggstången. För att fånga en liten mus. 

 

jagochleila

Jag och världens bästa Leila, som har en extra tå på varje tass.

 

Tydligen hade vår bästa jägare sett en liten mus röra sig utomhus (vilken otrolig syn katter har!), och Leila som är husets bästa jägare kunde helt enkelt inte få ro innan musen var fångad. Eftersom vår belysning i flaggstången ännu lyste vid det här tillfället, kunde Fredrik se allt. 

 

Efter att Leila fått gjort det hon behövde få göra, kom hon gladeligen in igen. Sen sov hon gott hela natten.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar